L'Hospital d'Olot edita un calendari de fotoperiodistes garrotxins solidari amb La Marató de TV3

Dotze fotografies i més de 500 treballadors de la Fundació són els protagonistes que han retratat Martí Albesa, de NacióGarrotxa, i Ramon Buxó

L'Hospital d'Olot per dins, en temps de coronavirus
L'Hospital d'Olot per dins, en temps de coronavirus | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
29 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:56h
L’edició d’un calendari solidari és la iniciativa que la Comissió de la Marató de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa presenta aquest 2020 per a recollir fons per a la Marató de TV3, enguany dedicada a la Covid-19.
 
Dotze fotografies i els més de 500 treballadors de la Fundació són els protagonistes d’aquest calendari. El fotoperiodista de NacióGarrotxa, Martí Albesa (Olot, 1988) i Ramon Buxó (Olot, 2001), van retratar amb les seves càmeres durant les primeres setmanes de la pandèmia les vivències tant a l’Hospital d’Olot com als centres d’atenció primària de la Fundació.
 

Instantània d'una prova PCR a l'Hospital d'Olot. Foto: Ramon Buxó.


Per a il·lustrar el calendari s’han escollit les dotze fotos més representatives (de les més de seixanta que hi havia).  

El dijous 5 de novembre es posaran a la venda les 2.000 unitats del calendari a un preu de 10 euros. Els punts de venda seran:
 
• Amb el setmanari local La Comarca d’Olot, a la majoria dels seus punts de venda habituals.
• Per internet a hospiolot.cat. El punt de recollida del calendari serà al punt d’informació de l’Hospital d’Olot, de dilluns a divendres de 8 h a 20 h i els caps de setmana i festius de les 8.30 h a les 20 h. La compra serà únicament en línia i caldrà ensenyar el número de comanda quan es reculli la compra.

La Marató de TV3 dedicarà enguany el programa a la sensibilització, la divulgació i la recaptació de recursos per a la recerca biomèdica sobre la Covid-19. Com cada any, Roger Escapa donarà el tret de sortida a La Marató des del programa “El suplement” de Catalunya Ràdio i els periodistes Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté presentaran el programa, que se celebrarà el 20 de desembre.  
 

El logotip de La Marató d'enguany s'ha editat amb les imatges dels professionals de l'Hospital d'Olot. Foto: @hospiolot.


Tretze anys col·laborant amb la Marató de TV3

Seguint les recomanacions i mesures de prevenció per a contenir el virus i a causa de la inestabilitat actual per a fer actes i esdeveniments de manera presencial, s’ha decidit deixar aparcada l’organització dels playbacks de l’Hospital. La del 2020 hauria estat la novena edició.   
La vinculació solidària de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa amb La Marató de TV3 es va iniciar fa tretze anys, el 2007. Des d’aleshores, l’activitat principal ha estat organitzar els playbacks de l’Hospital amb els quals s’ha arribat a recollir un total de 43.693 euros en vuit anys.  

El rècord de recaptació es va aconseguir el 2018 amb 9.014 €, en una Marató dedicada al càncer.