El Club Atlètic Olot vol recuperar les instal·lacions del camp de Les Mates

Junt amb les associacions de veïns de Sant Miquel i Les Tries-Alba Rosa presenta una moció al ple de l'Ajuntament, una reclamació que la CUP Olot ja havia fet en diverses ocasions

29 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:13h
El rètol de l'Atlètic Olot encara llueix als vestidors del camp abandonat de Les Mates.
El rètol de l'Atlètic Olot encara llueix als vestidors del camp abandonat de Les Mates. | Arxiu NG.
El Club Atlètic Olot, amb quaranta-vuit anys d'història esportiva al darrere, presentarà aquest vespre una moció al ple de l'Ajuntament d'Olot –amb el suport de les associacions de veïns dels barris de Sant Miquel i Les Tries-Alba Rosa– per a reclamar la recuperació del camp municipal de Les Mates i el seu entorn amb un projecte acordat amb els veïns.

En la moció volen que el Consistori es comprometi que al 2022 l’Atlètic Olot pugui celebrar el 50è aniversari "en unes instal·lacions pròpies i dignes" i que mantingui i dinamitzi l’espai per manera que romangui sempre obert als veïns perquè en puguin gaudir fent-ne un ús adequat.

Per al Club Atlètic Olot, laa recuperació del camp de Les Mates no és només per motius esportius, sinó que pot ser un projecte per tornar a donar valor a una zona que ha estat degradada a causa de les gestions de les administracions.

"El camp de futbol de Les Mates ha de ser un punt de retrobament per als veïns i que ofereixi serveis i moviment al barri. Volem que Les Mates sigui un espai de convivència, de valors, hàbits saludables i de respecte cap a qualsevol persona independentment del sexe, orientació sexual, religió o color de la pell», argumenten.
 

Estat actual del camp de futbol de les Mates. Foto: @CUPOlot


La CUP Olot ja ho va reclamar l'estiu de 2019

La CUP Olot ja va reclamar, l'agost de l'any passat, poder recuperar el camp de futbol municipal de les Mates, tal com se'n va fer ressò NacióGarrotxa.

El grup municipal també denunciava l'estat de deixadesa –en un tweet amb vídeo– per part de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot, i proposava la recuperació de l'equipament per a posar-lo a la disposició del barri.
  No era la primera vegada que la formació anticapitalista demana actuar en relació al camp. L'octubre de 2017, l'aleshores regidora Anna Descals també va demanar-ho a l'equip de govern que llavors comanava el batlle Josep Maria Corominas arran del conflicte en aquell moment en litigi entre l?ajuntament d'Olot i la Generalitat per l'antic terreny del parc de Bombers ara en desús. La resposta de Corominas va ser que el camp de Les Mates era de propietat municipal i que l'Ajuntament havia demanat a la Fundació Johan Cruyff fer-hi un camp de futbol.

De fet, la recuperació d'aquest camp municipal va ser l'opció més recolzada al PIAM de Sant Miquel, el que demostra la vinculació del club amb el barri i que per al barri la reapropiació d'aquest espai –que ara es troba abandonat i mal cuidat– és una prioritat. El rescat de les instal·lacions és important per als veïns i podria anar acompanyada de la pacificació d’una zona situada enmig d’un polígon industrial, tot envoltant el camp d’espais verds, amb que s'aconseguiria un important pulmó en una zona industrialitzada, per bé que encara hi ha molts pisos i cases.   

Un trasllat traumàtic

Fa uns deu anys, el primer equip del club va haver de deixar el seu camp habitual d’entrenament i de partits, el municipal de Les Mates, per instal·lar-se als camps del Morrot, fruit d’un acord entre l'antiga Junta i l’equip de govern d’aleshores, especialment per causa de la davallada del nombre d’equips de l’entitat per l’estat impracticable del terreny de joc, ja que quan hi havia projectes per a la renovació d’altres camps de la ciutat, el camp de Les Mates sempre va ser l’oblidat, per bé que el Futbol 7 hi va jugar fins l’any 2016.

Un dels altres motius perquè el club es va veure obligat a marxar era per l’ampliació del parc de Bombers de la ciutat d’Olot i la construcció d’una vorera a l’altra banda del camp, dues actuacions que es van desestimar de fer un cop el club ja era fora. Només recordar que el parc de Bombers es va traslladar al costat de l'actual Estadi Municipal.
 
Aquest traumàtic trasllat comportava que el primer equip havia d’entrenar a l’antic camp de terra que hi havia a les instal·lacions del Morrot –que es trobava en un estat similar o pitjor al camp de Les Mates–, i només l'última mitja hora final podia disposar de mig camp en el d’herba artificial. Compartir camp amb altres clubs suposa que apareguin tensions entre clubs per falta d’espai i poca capacitat de reacció, com per exemple poder rescatar partits aplaçats o recuperar entrenaments degut a l’alta capacitat d’ocupació que hi ha als camps actuals.

 
Arxivat a