1 de 10
coronavirus

«Un clic para el cole»: la campanya d'Amazon a les escoles que ha molestat el comerç local català

Un centenar d'associacions comercials d'arreu del país han enviat una carta als Departaments d'Educació i Empresa de la Generalitat per deixar palès la seva queixa

per Sergi Baixas, 29 d'octubre de 2020 a les 08:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un centenar d'associacions i entitats comercials d'arreu de Catalunya mostren el seu malestar després de detectar que des de diverses escoles s'havia fet arribar a les famílies una campanya promocional d'Amazon. Sota el lema "Un clic para el cole", l'acció proposa que les famílies puguin fer les seves compres habituals a la plataforma
mentre ajuden a sumar un crèdit virtual per l’escola que triïn, que després el centre podrà utilitzar. La informació s'ha fet arribar a través dels canals de comunicació de les escoles.


Des del sector, han decidit enviar una carta als Departaments d'Educació i Empresa de la Generalitat de Catalunya per mostrar la seva inquietud a l'hora de que es promocioni una iniciativa que promou la compra a través d'una plataforma privada basada en un "model i valors radicalment oposats als que fomentem des del comerç de proximitat".

El president de PEUC (Professionals dels Eixos Urbans de Catalunya) Jesús Carballo explica el seu desconcert a NacióSantCugat i, per això el motiu de la missiva. "No entenem que es promogui una iniciativa que aposti pel consum a través d'una plataforma que no paga impostos, que trasllada els beneficis a paradisos fiscals i que el seu personal es troba en la precarietat laboral". Considera que, encara més en la situació actual, el govern hauria de fomentar projectes basats en el comerç local que incentivin l'economia circular dels municipis.


En el comunicat reconeixen que "és evident que forma part de la llibertat individual que cadascú realitzi les compres on consideri oportú. Ara bé, no creiem que des de centres que es financen a través dels impostos dels contribuents sigui encertat promoure aquest tipus d’accions. De fet, des dels nostres centres escolars caldria ensenyar la importància i implicació del comerç en els pobles i ciutats com a element de cohesió social, així com el valor dels productes de proximitat".

El sector comercial "es posa a disposició dels centres escolars per col·laborar en tot allò necessari per mostrar els valors del comerç de proximitat a les aules". 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació