1 de 10
Ajudes econòmiques

El Ministeri d'Indústria adjudica 275.6176 euros a sis projectes de les comarques gironines

Per al clúster carni porcí català (INNOVACC), amb seu Olot, són 175.499 euros, i per al Catalan Water Partnership, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, 100.118 euros

per NacióGarrotxa, Olot | 28 d'octubre de 2020 a les 09:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El clúster carni porcí català, amb seu a Olot, rep suport del Ministeri d'Indústria. Foto: Adrià Costa.


El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha adjudicat  275.617 euros en subvencions inclosos en el Programa de Recolzament a les Agrupacions Empresarials (AEIs) per al desenvolupament de sis projectes a les comarques gironines.


Els projectes subvencionats corresponen a quatre projectes presentats per l’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVACC), el clúster carni porcí català amb seu a Olot, per un valor total de 175.499 euros; i ,a dos projectes del Catalan Water Partnership, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de Girona, per un valor de 100.118 euros.

Les subvencions formen part d’un paquet de 2,3 milions d’euros atorgat pel Ministeri al conjunt de Catalunya per a projectes inclosos als sectors de la Tecnologia de la Informació i la Comunicació (TIC), medi ambient i energia, el sector agroalimentari i el de la logística.


Pel que fa a la participació per Comunitats Autònomes, Catalunya lidera els projectes recolzats pel Ministeri per davant de l’Aragó, amb 24 projectes i 1,8 milions d’euros; i Andalusia, amb 10 projectes i 1,6 milions de subvencions. Aquestes tres comunitats tornen a liderar un any més el rànquing de distribució territorial de les ajudes que ofereix el Ministeri a través d’aquest programa, que suposa la pedra angular de la política de clústers del Ministeri d’Indústria i reforça el paper d’aquestes agrupacions empresarials com a vector del creixement de l’economia, a través de la seva participació en grans projectes d’innovació, i que cobra ara més significat a causa de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19.
 

El programa contempla, entre les seves prioritats principals, la incorporació de tecnologies digitals entre les Pimes que conformen aquests clústers en consonància amb les directrius de l’Estratègia Indústria Connectada 4.0 llançada pel Ministeri d’Indústria el 2015 i en el marc del seu compromís amb l’impuls de la transició de la indústria espanyola cap a un model circula, ecològic i digital.

Tota la informació del programa es pot consultar en aquest vincle.


 
Participació