El ple de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas aprova apujar un 5% la taxa d'escombraries

També, ha acordat per unanimitat l'ingrés del municipi a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Públic

Una captura de pantalla del ple telemàtic de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas.
Una captura de pantalla del ple telemàtic de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 8:45h
Aquest dimarts, 27 d'octubre, el ple de caràcter extraordinari de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas –també en versió telemàtica per la situació de la pandèmia– ha aprovat de manera provisional, les ordenances fiscals corresponents a l'exercici de 2021 que, entre d'altres, contemplen un increment del 5% en la taxa d'escombraries, gestionada des del Consorci SIGMA a nivell comarcal.

De fet, en els darrers dos anys l'increment d'aquesta taxa per part del Consorci SIGMA ha estat d'un 22%, que ha estat assumit pel Consistori. L'augment previst aquest 2021 serà de 7 euros anuals o, el que és el mateix, de 0,019 €/dia per família. En el moment de la votació, el grup municipal a l'oposició de JxCat hi ha votat en contra, tot especificant que era per l'epígraf 6è de l'art.8 relatiu als allotjaments rurals i turístics.

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública

El ple també ha acordat per unanimitat l'ingrés del municipi a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP). Aquesta associació, constituïda l'estiu de 2020, amb el suport de la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE) i l'Associació de Micropobles de Catalunya, te l'objectiu d'impulsar mesures per a difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible.

Des de l'AMEP també es considera que els municipis han de liderar aquesta transició cap a un altre model energètic que acabi amb l'actual oligopoli elèctric i permeti crear sinergies i veure altres models de gestió.

Podeu recuperar el ple en aquest vincle o aquí sota mateix: