Catalunya Ràdio ja ha emès 5 capítols d'«El segrest», sobre el cas de la farmacèutica d'Olot

Dirigit i narrat per Carles Porta, fa servir una nova tecnologia d’enregistrament del so que sembla que transporti l’oient al lloc dels fets

NacióGarrotxa
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:25h
Caràtula del segon capítol d'«El segrest», sobre el cas de la farmacèutica d'Olot.
Caràtula del segon capítol d'«El segrest», sobre el cas de la farmacèutica d'Olot. | CR.
Aquest dimarts, tal com va anunciar NacióGarrotxa, s'ha estrenat a Catalunya Ràdio la nova sèrie El segrest, centrat en el cas de la farmacèutica d’Olot, Maria Àngels Feliu, un dels captiveris més llargs patit per ningú al nostre país, que es va iniciar el 20 de novembre de 1992 a Olot.

Dirigit i narrat per Carles Porta, i amb cinc capítols ja a la graella, fa servir una nova tecnologia d’enregistrament del so que sembla que transporti l’oient al lloc dels fets. Amb títols com "El rapte", "Nit de maleters", "Un ocellet en una gàbia", "Apareix el Renault 25" i "Diners en un contenidor, aquests cinc primers enregistraments radiofònics penjats aquest dimarts comencen a donar pistes de les circumstàncies que, ara fa vint-i-vuit anys, van comportar el segrest de la farmacèutica.

Certament, el cas d’Olot li sona a tothom, però aquesta és la primera vegada que s'explica íntegrament. L’objectiu d’aquest nou projecte dirigit i narrat pel periodista Carles Porta és aproximar a l'oient el que va sentir i viure la segrestada i, alhora, explicar una història plena de girs argumentals i donant pas a les intervencions dels protagonistes reals i a les dramatitzacions.

El segrest no només explica una història real, sinó una experiència en tres dimensions. El so binaural, enregistrat amb dos micròfons, permet, si es fan servir els auriculars, viure seqüències clau del relat en so immersiu 3D. Els oients sentiran com els insectes es mouen en l’amagatall del segrest o les converses a la comissaria o el llarg trajecte en cotxe del segrest
 

Un fragment de l'anunci del programa «El segrest» de Catalunya Ràdio. Foto: CR.


És un relat de no-ficció que revela qui són els culpables des del primer moment, però manté el suspens al voltant de quan i com seran detinguts. Passaran set anys des del segrest fins a la detenció dels autors.

El segrest, com tots els relats de Carles Porta, no utilitza adjectius. Són els mateixos protagonistes els que descriuen i parlen de les seves vivències, pensaments i sensacions. És un relat absolutament rigorós, que ha portat més de dos anys de feina. Un relat sobri, ple de personatges un punt inversemblants que conviuen en una situació inhumana.

Els capítols són penjats al web de Catalunya Ràdio i a través de l’aplicació de l'emissora. A més, també a les plataformes: Apple podcast, Spotify, Google podcast i Ivoox.
Arxivat a