Empresa cooperativa

VÍDEO La Fageda estrena una planta pilot destinada a crear nous productes

Amb una inversió d’uns 350.000 euros, inclou un laboratori de proves a petita escala i un espai industrial

per NacióGarrotxa , Santa Pau, 26 d'octubre de 2020 a les 12:37 |

La cooperativa La Fageda de Santa Pau vol crear nous productes, o transformar els actuals, en un espai específicament pensat per a assajar i fer realitat les idees que tenen en ment. És la missió de la planta pilot que el Departament d’Innovació ha estrenat aquesta passada setmana i que ha implicat una inversió d’uns 350.000 euros.


Situada al soterrani de les noves instal·lacions de la fàbrica, la planta pilot ocupa uns 90 metres quadrats i es divideix en dues parts: un laboratori de proves a petita escala i un espai industrial.
 

El laboratori de proves a petita escala és on es faran els primers passos del disseny i l’elaboració dels nous productes. Es podria dir que és on es començaran, literalment, a cuinar. Disposa de nevera, congelador, equips de fermentació, homogeneïtzadora i allisador de textura.

“Avui estem intentant replicar el nostre iogurt líquid, el que tenim a la fàbrica, per tal que ens quedi igual aquí, a la planta pilot”, afirma Júlia Gómez, del Departament d’Innovació, el dia que s'estrenava la planta.


Per la seva banda, l’espai industrial servirà per a assajar com elaborar els nous productes a la fàbrica o a l’obrador. S’hi duran a terme proves a més gran escala, amb maquinària industrial feta a mida. “Així no dependrem, com fins ara, de la disponibilitat de la fàbrica per anar avançant en els nous projectes”, explica Oriol Gol, director d’Innovació.
 

Els dos petits forns de fermentació i la cabina de flux laminar per sembrar els ferments. Foto: @fageda.


A més, aquest espai industrial compta amb una unitat de neteja pròpia, separada de la planta de producció, que es connecta amb tots els equips de la part industrial per a netejar-los automàticament.
 
Fins ara, el Departament d’Innovació de La Fageda feia els assaigs a la fàbrica i al laboratori de Qualitat, però no disposava d’un espai com el que ara han engegat.

 

Participació