La limitació d'accés als espais naturals protegits ha contribuït a reduir les aglomeracions el cap de setmana

Per contra, en altres indrets –com al coll de Bracons, a la Garrotxa–, s'ha ocupat els vorals de la carretera per poder accedir a la muntanya

A les 11 del matí de diumenge hi havia 134 cotxes aparcats als vorals del coll de Bracons.
A les 11 del matí de diumenge hi havia 134 cotxes aparcats als vorals del coll de Bracons. | @LluisLlulluab.
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:11h
Les restriccions d’accés a vehicles que s’han implantat aquest cap de setmana als parcs i espais naturals que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat han funcionat, en general, de forma satisfactòria, tot i que moltes persones visitants al·legaven desconèixer la mesura. Aquestes limitacions s’han produït per aevitar aglomeracions que posessin en risc la salut de les persones i no desbordar la capacitat de càrrega del medi natural.

Pel que fa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de mig matí va començar la saturació progressiva a l'eix Olot-Santa Pau (GI-524, del quilòmetre 1 al 10). Quan ja no van quedar places d'aparcament regulat, es van començar  a formar retencions i aparcaments fora de les àrees habilitades. Als vehicles que volien accedir a les àrees de lleure de Can Serra i de Santa Margarida se’ls va fer circular fins al nucli de Santa Pau per esponjar els accessos. En total, es calcula que es va restringir l’aparcament entre 200 i 300 cotxes.

Tanmateix, altres espais naturals no han rebut el mateix tracte de protecció dels Agents Rurals o els Mossos d'Esquadra i s'han produït grosses aglomeracions en indrets com el coll de Bracons, des d'on s'inicia una de les rutes de pujada al Puigsacalm.

En aquest sentit, el batlle de la Vall d'en Bas, Lluís Amat es queixava en un tweet aquest diumenge, que als voltants del coll hi havia ja a les 11 del matí 134 vehicles aparcats a ambdós vorals de la carretera, amb què es feia difícil la circulació cap a Osona o cap a la Garrotxa:
 
Arxivat a