coronavirus

L'hostaleria de la Garrotxa reclama mesures reals de rescat del sector

Clam unànime en la manifestació a Girona

Un cuiner, a la protesta d'aquest mig matí a Girona | ACN.
per NacióGarrotxa, Girona | 23 d'octubre de 2020 a les 15:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Clam unànime de l'hostaleria i l'estètica gironines contra les noves restriccions per la Covid-19, que han obligat els dos sectors a tancar. "Volem treballar!", han cridat a l'uníson centenars de treballadors i empresaris davant la Delegació del Govern de Girona.

Aquest és el primer cop que l'hostaleria gironina en bloc surt al carrer per protestar. Hi eren representades totes les associacions que s'agrupen sota el paraigües de la federació, entre les quals l’Associació d’Hostaleria del Ripollès .


Bars, restaurants, i també estètiques, sostenen que se'ls ha tancat de manera "arbitrària", que són segurs i que se'ls aboca "a la ruïna". El president de la Federació d'Hostaleria, Antoni Escudero, assegura que si no poden reobrir –aposta pel toca de queda- hi haurà un 20% d'empreses que "cauran".

L'objectiu de la manifestació passava per reclamar al Govern mesures equitatives per a la contenció de la Covid-19, que no estigmatitzi i culpabilitzi un únic sector, en aquest cas el turístic i el de l’hostaleria. Entenen i respecten les restriccions i mesures per a la prevenció de la pandèmia, però si des de l'administració es vol fer un tancament total de les empreses, han d'anar acompanyades de mesures reals de rescat del sector, tant pel que fa a les empreses, com per als seus treballadors.


"Es tracta d'un sector transversal, que dinamitza l'economia d'empreses del sector primari, de distribució, de comerç, però també és un servei públic per a la societat, que ajuda a l’organització de la mobilitat pel territori. A més a més, formen part d’altres entitats i associacions turístiques que ajuden a la seva promoció i preservació", expliquen des de la federació.

Tal com assenyalen, necessiten el màxim suport, difusió i unió per a poder "mantenir-se vius i oberts". Qui ho vulgui els pot donar suport signant aquest document a la plataforma www.change.org, clicant aquí. 

Cartell de la convocatòria. Foto: FHCG.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació