coronavirus

L’Hospital d’Olot aplica noves mesures per a fer front a la situació actual de la pandèmia

Tot i que, actualment, només hi ha vuit pacients ingressats que han resultat positius al coronavirus, es vol evitar possibles infeccions a les instal·lacions i es restringeixen les visites als pacients, entre d'altres propostes

per NacióGarrotxa, Olot | 22 d'octubre de 2020 a les 12:56 |
L'Hospital d'Olot vol evitar els contagis dins les instal·lacions. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a prendre mesures per adaptar-se a la situació actual de la pandèmia a la Garrotxa, així com per a evitar la possibilitat que es produeixin infeccions al nou coronavirus dins les pròpies instal·lacions.  

De fet, actualment, a l'hospital solament hi ha 8 pacients ingressats que han resultat positius i 2 professionals, també positius, a més de 4 d’aïllats, que fan la perceptiva quarantena de 10 dies per ser contactes estrets. En els darrers quinze dies, han estat tres els pacients crítics que s’han traslladat a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i hi ha hagut dues defuncions.


Per tot plegat, doncs, s'ha decidit reduir o modificar les franges horàries dels pacients hospitalitzats:  

• Unitat 1 d’hospitalització: se suspenen les visites fins a nou avís (es facilitarà el contacte mitjançant videotrucades d’aquests pacients amb les seves famílies i també es trucarà per facilitar la informació mèdica del pacient).

• Unitats 3 i 4 d’hospitalització: només visites els matins, d’11h a 14h, i de com a màxim 60 minuts.  

Durant l’accés o l’estada al centre hospitalari o a les àrees bàsiques de salut cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i màscara quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions:  


• Si estan pendents del resultat d’una PCR.
• Si són contactes estrets d’un positiu.
• Si presenten símptomes compatibles amb la Covid-19.

Una altra de les activitats que es veurà afectada seran les classes de postpart, que deixaran de fer-se presencialment a l’Hospital i passaran a fer-se de manera virtual. La informació per a participar a les sessions la trobareu a hospiolot.cat.  

A nivell quirúrgic es mantenen les intervencions quirúrgiques, tot i que es començaran a prioritzar totes aquelles que no requereixin d’ingrés hospitalari.  

Dues-centes PCR al dia

Pel que fa a l’anàlisi de les PCR, el laboratori clínic de l’Hospital n’analitza diàriament unes 200, entre les proves del propi centre –urgències, preoperatoris o proves invasives- i de les àrees bàsiques de salut de la Fundació. Aquest increment de la gestió de les proves ha fet que s’augmentés la plantilla amb un professional més. Els resultats de les proves PCR s’integren sempre a La Meva Salut.  

Igualment, cal tenir en compte que la cafeteria del centre es manté oberta només per als professionals. Per als usuaris externs i acompanyants que ho necessitin s’ofereix l’opció de menjar per emportar.  

Altres notícies que et poden interessar
 
 

 

Participació