Es constitueix a la Diputació la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la demarcació de Girona

Es tracta d’una eina de treball per a unir esforços i minimitzar els efectes de la Covid, a més d'impulsar actuacions que ajudin a reforçar el desenvolupament econòmic i repercuteixin positivament en la ciutadania

Els signants de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la demarcació de Girona.
Els signants de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la demarcació de Girona. | @diputaciogirona.
NacióGarrotxa
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:04h
El saló de plens de la Diputació de Girona ha acollit avui la signatura de la creació de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la demarcació de Girona, en un acte encapçalat pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas.
 
En la seva constitució, també hi han participat Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós; Lali Mas, tresorera de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols; Belén López, secretària general de CCOO a les comarques gironines; Ernest Plana, president de la FOEG; Pere Cornellà, president de la PIMEC, i Xavier Casas, secretari general d’UGT a les comarques gironines.
 
La Taula per a la Reactivació Econòmica i Social és una eina de treball creada per unir esforços, crear sinergies i trobar el consens entre tots els seus integrants per tal de minimitzar els efectes de la Covid-19 i, a més, desenvolupar projectes i actuacions que es puguin posar en pràctica i repercuteixin positivament en la ciutadania.
 
“Ens trobem en un moment excepcional. La Covid-19 ha tingut i continua tenint unes conseqüències molt negatives en el territori. Des de la Diputació de Girona, hem treballat aquests mesos per donar resposta a les necessitats més urgents. I, com nosaltres, tots els agents socials i econòmics aquí representats”, ha exposat el president de la Diputació, que hi ha afegit: “Estem convençuts que treballar junts, colze a colze, ens permetrà arribar més fàcilment a l’objectiu, que és millorar la qualitat de vida dels gironins i les gironines”.
 
La voluntat de tots els implicats és optimitzar recursos, evitar duplicitats i fer actuacions que perdurin en el temps perquè aquest espai es projecti com una eina de referència a les comarques gironines, i no tan sols a curt termini, sinó també a llarg termini. Hi ha unanimitat en el fet que la Diputació de Girona, com a ens supramunicipal, assumeixi el rol d’aglutinadora de les sinergies i les mesures que es tirin endavant.
 
“La situació de pandèmia per la Covid-19 s’està allargant més del que s’havia previst inicialment. Estem en la segona onada i la creació d’aquest espai és molt necessària. Tots els agents treballarem, a partir d’ara, per coordinar-nos i definir estratègies i accions conjuntes perquè la recuperació es produeixi al més aviat possible”, ha remarcat el vicepresident primer, Pau Presas.
 
Entre els principals acords, es preveu la creació d’una taula de treball Covid-19 amb tots els grups polítics presents a la Diputació de Girona. A més, i de forma coordinada, es crearà també un altre espai, de caràcter més tècnic i amb representants dels signants de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social, que es reuniran periòdicament. Aquest espai funcionarà com a instrument per plantejar propostes i fer-ne el seguiment, amb la possibilitat de convidar-hi i incorporar-hi altres agents del territori perquè hi participin.
 
Les línies de treball són transversals i inclouen tota mena d’àmbits: actuacions per potenciar la formació i l’assessorament a empresaris i treballadors; l’aposta ferma per la bona connectivitat de tots els sectors, digitalitzant el territori, amb el 5G i la fibra òptica com a objectius; la incentivació de polítiques d’ocupació; l’impuls de la promoció de campanyes per al foment del producte i les destinacions turístiques de la demarcació o de polítiques per reduir l’escletxa digital, sobretot en l’educació dels infants; l’ajuda a gent gran i a la gent més vulnerable, amb polítiques socials, impulsant l’assistència i la teleassistència, o el foment de la cultura, l’activitat física i l’esport a totes les edats, per educar en l’hàbit saludable, entre moltes d’altres.