El PSC Olot vol que es plantin arbres a la vorera oest del carrer Marià Vayreda

Presentarà al·legacions al pròxim ple municipal per manera que s'aprofiti l'amplada de dos metres per als vianants

El carrer Marià Vayreda d'Olot.
El carrer Marià Vayreda d'Olot. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 8:25h
Segons consta en el projecte d’ampliació de la vorera oest del carrer Marià Vayreda, aprovat en la Junta de Govern del passat 10 d’octubre de 2020, no s'hi preveu la instal·lació d'elements vegetals tot i comptant amb una amplada de 2 metres. La via on es pretén actuar té les funcions de connector del riu Fluvià  i del Parc Natural  amb  centre de la ciutat.
 
Des de el grup municipal socialista consideren que, per qüestions de salut ambientat, paisatgístiques i de model de ciutat, en l’esmentada vorera s’haurien d’incloure elements vegetals.
 
Per això, proposen la construcció d’un escocell, tipus “corregut” de 0, 50 a 0,60 m amplada. La vorera tindria una amplada útil de 1,40 a 1,50 m i per a la plantació arbòria es podria fer una combinació alternada  de Carpinus betulus  i Prunus lagerstroemia o Fraxinus, tot de  tipus d'arbres que, segons el PSC Olot, fan ombra, el sistema radicular es poc agressiu, no fan pol·len ni fruita, suporten bé el fred i fan una combinació de colors de primavera i tardor molt cromàtica i interessant.

Als escocells, alternativament, s'hi plantaria una barreja de llentiscle  i marfull, que separarien als usuaris de la vorera i de la travessera urbana.
 
El PSC, doncs, presentarà al·legacions al ple municipal tot demanat a l'Ajuntament que es modifiqui el projecte aprovat inicialment en la Junta de Govern i es tinguin en compte les propostes esmentades.

 
Arxivat a