La farmacèutica d'Olot

Catalunya Ràdio estrena l'anunci i el com s'ha fet d'«El segrest», sobre el cas de la farmacèutica d'Olot

Dirigit i narrat per Carles Porta, fa servir una nova tecnologia d’enregistrament del so que sembla que transporti l’oient al lloc dels fets

Un fragment de l'anunci del programa «El segrest» de Catalunya Ràdio. | CR.
per NacióGarrotxa, Olot | 20 d'octubre de 2020 a les 14:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d’aquest dimarts, Catalunya Ràdio té penjat al seu web l'anunci i el com s'ha fet de la nova estrena en podcast d’El segrest, centrat en el cas de la farmacèutica d’Olot, Maria Àngels Feliu, un dels captiveris més llargs patit per ningú al nostre país. Dirigit i narrat per Carles Porta, fa servir una nova tecnologia d’enregistrament del so que sembla que transporti l’oient al lloc dels fets. [Nota: la CCMA tot i oferir el codi d'inserció dels vídeos vinclats més amunt, en bloca la reproducció a qualsevol altre web.]

El cas de la farmacèutica d’Olot li sona a tothom, però aquesta és la primera vegada que s'explica íntegrament. L’objectiu d’aquest nou projecte dirigit i narrat pel periodista Carles Porta és aproximar a l'oient el que va sentir i viure la segrestada i, alhora, explicar una història plena de girs argumentals i donant pas a les intervencions dels protagonistes reals i a les dramatitzacions.


El segrest no només explica una història real, sinó una experiència en tres dimensions. El so binaural, enregistrat amb dos micròfons, permet, si es fan servir els auriculars, viure seqüències clau del relat en so immersiu 3D. Els oients sentiran com els insectes es mouen en l’amagatall del segrest o les converses a la comissaria o el llarg trajecte en cotxe del segrest

És un relat de no-ficció que revela qui són els culpables des del primer moment, però manté el suspens al voltant de quan i com seran detinguts. Passaran set anys des del segrest fins a la detenció dels autors.


La presentació de la nova temporada serà dilluns vinent dia 26 d’octubre a “El matí de Catalunya Ràdio” amb la presència de Carles Porta, que explicarà tots els detalls de com s’ha gravat els 25 capítols de la sèrie que s’oferiran al llarg de cinc setmanes.

El segrest, com tots els relats de Carles Porta, no utilitza adjectius. Són els mateixos protagonistes els que descriuen i parlen de les seves vivències, pensaments i sensacions. És un relat absolutament rigorós, que ha portat més de dos anys de feina. Un relat sobri, ple de personatges un punt inversemblants que conviuen en una situació inhumana.


Els capítols estaran penjats a la web de Catalunya Ràdio i a través de l’aplicació de Catalunya Ràdio. A més, també a les plataformes: Apple podcast, Spotify, Google podcast i Ivoox.

Avui ja es pot veure l'anunci i el com s'ha fet del nou podcast que estrena Catalunya Ràdio dilluns 26 d’octubre.

 

Participació