La CUP Olot organitza la presentació de «Sortim de l'UCI. Proposta per una sanitat pública»

Tindrà lloc aquest divendres, a les set del vespre, al Casal Marià d'Olot, amb la presència dels autors, Laia Estrada i Xavier Milian

Segons la CUP la pandèmia ha abocat a una vivència distòpica sense precedents.
Segons la CUP la pandèmia ha abocat a una vivència distòpica sense precedents. | Foto: Martí Albesa.
NacióGarrotxa
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 9:36h
Aquest divendres, a les set del vespre, al Casal Marià, l’assemblea de la CUP Olot convida tothom a assistir a la presentació del llibre Sortim de l'UCI, proposta per una sanitat pública (Ed. Tigre de Paper), de Laia Estrada i Xavier Milian.

La pandèmia de la Covid-19 ha abocat a una vivència "distòpica" sense precedents, segons els cupaires. Amb milions d’infectats i centenars de milers de morts arreu del món, la majoria de sistemes sanitaris s’han vist col·lapsats. A casa nostra, enmig dels multitudinaris aplaudiments diaris, veus crítiques han alertat que no volien ser heroïnes sinó treballar amb condicions laborals dignes, amb més recursos i en un model sanitari totalment públic.

Segons la CUP Olot, d’aquesta crisi sanitària n’hem de sortir més conscienciades que mai de la importància de disposar d’un sistema sanitari totalment públic, capaç de fer front a les necessitats quotidianes que deriven de la societat injusta en què vivim i, alhora, poder afrontar crisis extraordinàries com la de la Covid-19.
 

Invitació a la presentació del llibre de Laia Estrada i Xavier Milian. Foto: @CUPOlot.


El llibre, doncs, seria una eina que ajuda a entendre com s'ha arribat fins aquí, mostra quin és el veritable rostre d’un sistema sanitari que ja havia estat retallat i privatitzat i desplega una proposta de treball per a caminar cap a un nou model realment públic i al servei de la gent. "Ho devem a totes les persones que han estat, i continuaran estant, a primera línia. I ens ho devem a nosaltres mateixes, perquè ens hi va la vida", diuen els cupaires olotins.

A més de la presència dels autors, Laia Estrada i Xavi Millan, també participaran en l'acte membres de la Secció Sindical de Transport Sanitari de la CNT d’Olot i del Sindicat de Metges de Catalunya per Girona.
 
Per a garantir les mesures de seguretat, l’aforament està limitat a 50 seients. Caldrà portar màscara i mantenir, pel cap baix, 1,5 m de distància entre persones.  

 
Arxivat a