La 65a Fira del Dibuix d'Olot ven en línia un 31% de les obres exposades

S’han registrat vendes des de la capital i poblacions garrotxines com Sant Joan Les Fonts o les Preses així com de ciutats com Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Figueres, Sant Vicenç de Castellet, les Illes Balears o Alemanya

NacióGarrotxa
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 8:32h
Algunes de les obres que han participat en la 65a Fira del Dibuix d'Olot.
Algunes de les obres que han participat en la 65a Fira del Dibuix d'Olot. | @olotuit.
Èxit en la primera edició de la Fira del Dibuix d’Olot telemàtica, la 65a edició d’aquesta fira tradicional de la ciutat. Enguany, arran de la pandèmia de la COVID-19 i el nou paquet de mesures per disminuir els contagis, la fira s’ha hagut d’adaptar fent el salt a l’àmbit digital oferint durant 48 hores un total de 200 obres d’uns 40 artistes garrotxins a través de la plataforma www.olotdibuixa.com.  
 

En total, des de les 8 del vespre del dia 16 d’octubre fins a les 8 del vespre d’aquest diumenge 18, la plataforma ha rebut unes 2.000 visites arribant a les 13.817 visualitzacions dels dibuixos; de diversos autors, temàtiques, estils i dels segles XX i XXI. De mitjana, els usuaris han estat gairebé 4 minuts i mig navegant per la web. A través de les xarxes socials, la Fira del Dibuix d’Olot ha arribat a 35.681 persones.
 
En total, s’han venut 63 dibuixos, el que suposa un 31% de les obres participants. Des del Patronat de la Fira del Dibuix d’Olot valoren molt positivament aquestes xifres així com el fet que els compradors eren d’arreu de les comarques gironines i de Catalunya. En total s’han registrat vendes a Olot, a diverses poblacions garrotxines com Sant Joan Les Fonts o Les Preses així com altres ciutats com Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Figueres, Sant Vicenç de Castellet, les Illes Balears o fins i tot d’Alemanya. Al mateix temps, s’han rebut diversos correus d’artistes interessats a participar en la pròxima edició de la mostra.  
 
Al mateix temps, cal destacar que les compres han estat molt repartides i gairebé tots els artistes han pogut vendre alguna de les seves obres demostrant així l’encert de la proposta, del jurat que va escollir els artistes participants i de la qualitat de les seves obres.

En concret en aquesta primera edició s’han pogut adquirir dibuixos d’Alfons Valdés, Alícia Vogel, Asis Percales, Augé Solé, Barnadas, Beulas, Bosch Pla, Carles Congost, Casabó, Codinach, Elena Boix, Estudi Gràfic Visavis, Ferran Coves, Gamero
Casellas, Granados Llimona, Guillem Fresquet, Gussinyé, Joan Ferrés, Josep Pozo,
Marian Oliveras, Miguel Bandrés Nivela, Miquel Oliveras, Narcís Coderch, Perpiñà,
Pinyol Jordà, Planapuig, PujolBoira, Quim Corominas, R. Planes, Rafael Griera, Rosa Serra, Sebastià Congost, Sidrach, Toni Becerra, Valentí Gubianas, Vayreda Marian, Vendrell Guri, Vicenç Masdemont, Vilà Cañellas i Xavier Carbonell.  
 
Per facilitar l’accés i gestió de la fira, les compres es realitzaven amb un sol pagament i l’entrega de les obres adquirides s’efectuarà entre 2 i 7 dies hàbils des de la realització de la compra a l’adreça indicada pel client, seguint les mesures de prevenció i protecció per evitar contagis de la COVID-19. Com a agraïment de la seva participació, s’afegeix un detall sobre Olot com a obsequi en els enviaments.  

El Patronat de la Fira del Dibuix

El Patronat Fira del Dibuix d’Olot és una associació cultural sense ànim de lucre que té per objectius la promoció del dibuix i la seva divulgació. L’entitat neix de la necessitat de formalitzar el grup d’artistes que ja organitzaven la Fira del Dibuix d’Olot des de principis dels anys cinquanta del segle passat.

La principal activitat del Patronat és l’organització de la Fira del Dibuix que se celebra en honor a Sant Lluc, Patró dels artistes. Tot i que la primera Fira del Dibuix d’Olot es realitzà l’any 1932 a la Sala Vayreda, la Fira en el format que la coneixem, a la Plaça Clarà, se celebra, amb algunes interrupcions, des de l’any 1951 i és la més antiga de Catalunya.

 
Arxivat a