Quin és el perfil dels emprenedors de la Garrotxa?

DinàmiG revela que majoritàriament es tracta de dones en actiu d'Olot i de la comarca i amb estudis superiors

La seu de DinàmiG és al número 15 del carrer Bisbe Lorenzana d'Olot.
La seu de DinàmiG és al número 15 del carrer Bisbe Lorenzana d'Olot. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:43h
L'àrea d'empresa, emprenedoria i comerç de DinàmiG (Agència d'Innovació Desenvolupament de la Garrotxa) revela que el perfil de la persona usuària del servei és majoritàriament dona (un 59%) i que un 79% dels que l'han utilitzat són d'Olot i de la Garrotxa (un 54% de la capital i un 25% d'altres municipis). Una dada també rellevant és que el 46% tenen estudis universitaris i un 50% estudis d'educació secundària i que, a més, un 65% són persones en actiu. 
 

Entre els diferents serveis que s'ofereixen des de DinàmiG –tal com va detallar Pili Riol– hi ha l'acompanyament i el suport des que es té la idea de negoci, en la creació i en la posterior consolidació del projecte empresarial, així com informació i acompanyament en els tràmits inicials de constitució i posada en marxa de l'empresa, informació de subvencions o ajudes tant per l'inici com en qualsevol altre moment de la vida del negoci. 

 

També, es realitzen accions formatives específiques per a persones emprenedores, tant si estan pensant ser-ho com si ja han iniciat el seu projecte, que ofereixen temàtiques relacionades amb la planificació i gestió del negoci a tots els nivells: econòmic, financer, fiscal, organitzatiu, comunicatiu... Aquest any s'han realitzat una dotzena de formacions, algunes d'elles en línia, durant el confinament. En queden 7 més de programades fins a finals de 2020.

 

Igualment, es fan tallers de sensibilització als centres educatius de la ciutat on s'ofereixen temàtiques relacionades amb l'emprenedoria, per donar a conèixer i promoure l'actitud emprenedora entre els joves de la comarca.

El passat curs es van rebre 45 peticions de les qual se'n van portar a terme, fins al març 32, a les quals van assistir uns 450 joves. En aquests tallers es va treballar la creativitat i la innovació, eines per a fer models de negoci –com el model canvas–, o conèixer experiències de persones emprenedores que expliquen com van muntar el seu negoci. Per al curs 2020-21 ja s'han rebut 16 peticions i els tallers es començaran a realitzar aquest mes d'octubre.