Nou traçat en la sisena edició del programa Garrotxa Emprèn

Les activitats per a l’emprenedoria anul·lades per causa de la pandèmia s’han reformulat i s’estendran fins a final d’any amb els Premis 100% Emprenedors reinventats

Gemma Canalias i Pili Riol han comparegut per a parlar del Garrotxa Emprèn.
Gemma Canalias i Pili Riol han comparegut per a parlar del Garrotxa Emprèn. | Martí Albesa.
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:31h
El programa Garrotxa Emprèn organitza activitats per a l’impuls de l’emprenedoria i la creació d’oportunitats de treball per al talent local, així com per fer visibles i donar suport a les activitats econòmiques de nova creació.
 
Finalment, s’ha apostat per una setena edició amb noves activitats distribuïdes al llarg de l’any i adaptades a les circumstàncies actuals, tal com han fet saber aquests dijous en seu municipal la regidora d’Empresa de l'Ajuntament d'Olot, Gemma Canalias, i la tècnica de DinàmiG, Pili Riol.

El Garrotxa Emprèn, doncs, continuarà oferint formacions a emprenedors, tallers de sensibilització a les escoles, assessoraments especialitzats per a empreses i emprenedors perquè acompanyin el lliurament dels Premis 100% Emprenedors d’aquest 2020.
 
El març passat ja s’havien programat 13 esdeveniments de temàtiques i públics variats. En destacaven tallers d’innovació per a joves amb el conegut emprenedor Xavi Verdaguer; teatre inspirat en una història emprenedora en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Ciutat d’Olot; i formacions en temàtiques com màrqueting, economia col·laborativa o emprenedoria en femení. A les activitats hi participen entitats com Turisme Garrotxa, ACCIÓ, Fundació Dona, AGOE o Campus Garrotxa.

Els Premis 100% Emprenedors  
 
Els Premis 100% Emprenedors arriben enguany a la 7a edició. L’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, junt amb el Consell Comarcal de la Garrotxa, els Joves Empresaris i el Cercle Euram, organitza anualment aquesta convocatòria des de l’any 2013. Aquest any, per causa de la pandèmia, no es podrà fer el gran acte habitual a la Sala Torín i es lliuraran els gaurdons de forma personalitzada d'aquí un més, com ha fet conèixer la regidora Gemma Canalias.

Els premis pretenen esdevenir un punt de trobada a l’entorn de l’empresa, un acte que té per objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca. Un reconeixement a l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Els premis reconeixen dues categories: el Premi 100% Emprenedor/Emprenedora i el Premi Jove Empresari/Empresària.  

Una vuitantena de projectes s’han presentat des de la primera edició als Premis 100% Emprenedors. D’aquests 74 s’han convertit en candidats. Tots de sectors diversos, i d’activitats variades com el comerç, l’artesania, els serveis a indústries, activitats relacionades amb la salut, activitats sostenibles com les relacionades amb el reciclatge o productes amb materials biodegradables, projectes que s’han reinventat, etc.

De les 74 candidatures presentades un 60% continuen essent projectes vius i amb projecció en l’actualitat, alguns d’ells fins i tot han crescut i ampliat en aquest temps. El que s’alinea amb l’esperit dels Premis i del Garrotxa Emprèn, visibilitat i empoderar les activitats econòmiques que neixen, creixen i es consoliden a la comarca."