Ja es pot demanar els ajuts del Pla de reactivació econòmica de Sant Joan les Fonts

La iniciativa, que es tancarà el 16 de novembre –amb 65.900 euros de pressupost– vol donar un impuls a diferents sectors, sobretot els més colpejats per la crisi de la Covid-19

El Pla pretén impulsar els sectors econòmics més castigats per la Covid-19.
El Pla pretén impulsar els sectors econòmics més castigats per la Covid-19. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
15 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:58h
Aquest dijous 15 d’octubre, i fins el 16 de novembre, es poden sol·licitar les dues línies d’ajut que formen part del Pla de Reactivació Econòmica municipal de Sant Joan les Fonts.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts posa en marxa així el seu Pla de reactivació econòmica aprovat al ple municipal del mes de setembre. La iniciativa ja anunciada per NacióGarrotxa, suposa una injecció econòmica per valor de 65.900€ i vol donar un impuls a diferents sectors, sobretot els més colpejats per la crisi de la Covid-19.

Els recursos procedeixen d’activitats i esdeveniments que la crisi sanitària ha obligat a postposar com poden ser la Nit de les Dones d’Aigua o el Sant Joan les Flors. “Les decisions van ser difícils però ara podem fer arribar al ciutadà un impuls en moments difícils” tal i com ha explicat l’alcaldessa accidental, Anna Serra.

El Pla de Reactivació Econòmica de Sant Joan les Fonts té dues potes. Es destinen 41.700€ per una línia d’ajudes a autònoms i establiments turístics i 24.200€ per una campanya de foment del comerç local en forma dels ‘Vals+’.

Un cop han anat avançant tots els tràmits burocràtics i administratius previs, el proper 15 d’octubre comença el torn de la ciutadania i els professionals afectats de fer els tràmits necessaris per rebre aquestes ajudes. Tota la documentació necessària es podrà consultar i descarregar a uns apartats que s’han creat al web municipal.
 

Els eixos bàsics del Pla de reactivació econòmica en format cartell. Foto: @santjoanfontsaj.


300 euros per a autònoms i establiments turístics

Aquesta ajuda es destina a autònoms i establiments turístics que van haver de suspendre la seva activitat econòmica a conseqüència de la crisi de la Covid-19 entre el 14 de març i el 9 d’abril.

Qui compleixi aquests requisits, haurà de presentar una instància (virtual o presencial) entre el 15 d’octubre i el 16 de novembre. Caldrà adjuntar el document específic de la sol·licitud, la fotocòpia del DNI/NIE o CIF, l’alta de l’IAE de les activitats que han cessat a causa de la crisi, còpia del pagament del rebut d’autònoms o de la mútua alternativa en cas que hi estiguin acollits corresponent al mes de febrer (o si s’és persona jurídica, aportar l’import de facturació del mes de març del 2020 i el del mateix període que el 2019). Finalment, també cal una declaració responsable i la justificació de la despesa.

"Vals+", 20 euros per cada unitat familiar

La segona partida del Pla de Reactivació Econòmica són els coneguts com a ‘Vals+’. S’entregarà un xec de 20 € a cada unitat familiar empadronada a Sant Joan les Fonts. “Els diners s’hauran de gastar als establiments adherits del municipi que podran fer també nova clientela i fidelitzar clients”, tal i com ha posat en valor Anna Serra. Una via amb la qual hi surten guanyant els nuclis familiars i el comerç local participant.

La sol·licitud dels ‘Vals+’ serà també virtual o presencial a través d’una instància en el període comprès entre el 15 d’octubre i el 16 de novembre. La instància haurà d’anar acompanyada del formulari de sol·licitud.

Un cop fet el tràmit, la persona rebrà el catàleg dels establiments participants i el ‘Val+’ de compra per valor de 20€, que serà unipersonal. El ‘Val+’ es podrà gastar des que es rebi i fins el 15 de gener. Serà nominatiu i caldrà presentar el DNI als establiments, que tindran un límit de ‘Vals+’ a acceptar.