Educació

La Fundació Impulsa beca 47 alumnes de la Garrotxa per a la seva formació professional i humana

Els joves reben una ajuda econòmica per als estudis d'FP, un ordinador, formació en competències transversals i l’acompanyament d’una persona mentora

per NacióGarrotxa , Olot, 15 d'octubre de 2020 a les 08:19 |
Una sessió formativa d'Impulsa amb joves garrotxins. | @FundacioImpulsa.
Joves de la Garrotxa, d'Osona, del Berguedà i, per primer any, del Moianès se seleccionen amb criteris econòmics i de motivació per a rebre suport econòmic i acompanyament humà de la mà de la Fundació Impulsa. L’objectiu és dotar els joves en risc d’exclusió social de recursos per a garantir-los l'accessibilitat als cicles de Formació Professional (FP) i generar una xarxa de relacions que els ajudin en el seu desenvolupament al llarg de la vida.

Els joves que participen dels programes de la Fundació Impulsa reben una beca econòmica per als estudis d'FP, un ordinador, formació en competències transversals i l’acompanyament d’una persona mentora de referència, mentre es comprometen a fer voluntariat amb una entitat social del territori. A més, si és necessari, durant el programa es dóna suport en la cobertura de necessitats bàsiques i quan es finalitzen els estudis s’acompanya en la inserció al mercat laboral.


La Garrotxa
Aquest curs 2020 - 2021 a La Garrotxa rebran beca 47 alumnes, 20 nous alumnes s’incorporen a primer de Grau Mitjà, que se sumen als 15 alumnes que faran 2n del Grau Mitjà i als 10 que estan fent estudis de Grau Superior.


Osona
Aquest curs 2020 - 2021 a Osona rebran beca 76 alumnes, 28 nous alumnes s’incorporen a primer de Grau Mitjà, que se sumen als 22 alumnes que faran 2n del Grau Mitjà i als 25 que estan fent estudis de Grau Superior.


Berguedà
Aquest curs 2020 - 2021 al Berguedà rebran beca 20 alumnes, 10 nous alumnes s’incorporen a primer de Grau Mitjà, que se sumen als 7 alumnes que faran 2n del Grau Mitjà i als 3 que estan fent estudis de Grau Superior.

Moianès
Aquest curs 2020 - 2021 és el primer que s’engega el programa al Moianès becant a 10 alumnes de primer de Grau Mitjà. Així, enguany s’incorporen 68 nous alumnes a l’activitat de la Fundació Impulsa, el que en total suposa que s’estan becant 43 alumnes més que el curs passat. Des del curs 2015 - 2016 ha becat més de 230 joves, dels quals més de 30% tenen informe de risc social, més del 90% finalitza els estudis de Grau Mitjà i Grau Superior (vs. el 50% de la mitjana de Catalunya), un 60% continuen els estudis de Grau Superior i un 70% s’incorpora al mercat laboral abans del sis mesos.

Mentoria Social, un tret que ens diferencia

Un dels elements diferencials del mètode Impulsa és el programa de Mentoria Social amb el qual cada alumne becat rep l’acompanyament d’una persona voluntària amb experiència vital i professional que es troba amb ells de manera regular i estimula els seu pensament i reflexió, l’ajuda a detectar i enfrontar conflictes, li apropa experiència i, sobretot, l’ajuda a aprendre a utilitzar adequadament tot allò que aprèn. Aquestes persones reben una formació específica per part de la Fundació Impulsa per garantir un acompanyament integral i respectuós als joves.

Durant la primera quinzena d’octubre les persones que seran mentores han fet una formació online sobre el seu rol en l’acompanyament dels joves impulsers, així com trobades presencials per a conèixer-se i treballar el compromís i l’acompanyament de manera conjunta.

Empreses Impulsores

Més de 70 empreses i institucions del territori donen suport cada any per finançar els projectes de la Fundació Impulsa. Aportacions econòmiques, en voluntariat corporatiu de mentoria i en contractació laboral a joves que permeten mantenir l’activitat de la Fundació Impulsa.

Aquest arrelament al territori és possible gràcies als Ambaixadors de la Fundació Impulsa, persones voluntàries, fortament vinculades al teixit econòmic local que fan de prescriptors del projecte davant d’empreses i d’institucions per tal de promoure la seva implicació en la Fundació Impulsa i donar estabilitat als programes a la comarca.

Actualment, la fundació compta amb un ambaixador a Garrotxa (Jordi Rabat, CEO d’Energy Tools), dos a Berguedà (Núria Cinca, Directora adjunta de Veserkal i Xavier Francàs), un a Ripollés (Ramon Mena, Director comercial, SOME, S.A.) i un a Terrassa (Salvador Ramon, President de Grup FRIME).


 

 

Participació