coronavirus

Per un docent positiu a la PCR s'obliga a confinar 128 alumnes de l'Escola Castanyer de Sant Joan les Fonts

A la Garrotxa ja són 22 els grups-classe aïllats els darrers deu dies, amb un total de 420 persones en quarantena als seus domicilis per 16 contagis certificats

per Xavier Borràs, Olot | 14 d'octubre de 2020 a les 15:39 |
Un dels patis de l'Escola Castanyer a Sant Joan les Fonts. | @santjoanfontsaj.
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'última actualització de dades sobre la Covid-19 als centres educatius d'avui mateix, 14 d'octubre –que el Departament de Salut obté del buidatge de les dades que cada centre introdueix a l’aplicació Traçacovid–, aporta un total de 420 persones confinades a la Garrotxa en aquests darrers deu dies, entre alumnes, personal docent i treballadors.

L'Escola Castanyer de Sant Joan les Fonts ha estat la darrera a incorporar-se a la graella, ja que un docent que ha donat positiu a una prova PCR ha obligat a confinar 8 grups classe i 128 alumnes, que passaran el deus dies en aïllament a casa seva.


També, ha augmentat, a l'Institut La Garrotxa, el nombre de grups-classe confinats a 6, amb 159 alumnes confinats per vuit positius certificats (cinc d'anteriors ja han tornat a l'escola).
 

La situació actual a les escoles de la Garrotxa. Foto: @educaciocat.


Els fins ara 16 contagis certificats amb PCR els darrers deu dies als centres educatius de la Garrotxa també han obligat a confinar a Olot 4 grups classe al Cord de Maria (63 persones confinades per 3 positius); 1 grup-classe a l'Escola Pla de Dalt (17 persones per 1 positiu); l'Escola Volcà Bisaroques, 1 grup-classe (18 persones per 1 positiu); L'Escola Joan XXIII, 1 grup-classe aïllat (7 persones per 1 positiu); i, un grup-classe confinat a l'Institut Bosc de la Coma (22 persones per 2 positius).

En tots els casos, segons fonts de les escoles, les persones positives i aïllades no tenen símptomes, mentre a l'Hospital d'Olot es confirmen tres ingressos de pacients positius a la Covid-19 i una defunció ahir mateix d'un pacient d'edat avançada, a més de 2 professionals positius a la PCR i tres més que romanen aïllats al seu domicili. 

Participació