La «Liternatura» a la FaberLlull d'Olot ja escalfa motors del nou curs 2020-2021

Amb una conversa aquest dijous amb Jorge Riechmann a la Biblioteca Maria Vayreda i la presentació a Can Trona el 23 d'octubre del llibre "Un cambio de verdad", de l'aprenent de pastor Gabi Martínez

Jorge Riechmann és assagista i escriu poesia, especialment sobre temes d’ecologia social.
Jorge Riechmann és assagista i escriu poesia, especialment sobre temes d’ecologia social. | @Faberllull.
NacióGarrotxa
14 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:20h
La residència Faber d'Olot, de fa poc rebatejada com a FaberLlull –després que se'n passés la gestió a l'Institut Ramon Llull–, presentarà aquest pròxim divendres de matí a l'Hotel Riu de la capital garrotxina el primer dels cicles d'estatge del curs 2020-2021, que amb el títol de "Liternatura" vol debatre sobre aquesta nova forma literària anomenada nature writing, anomenada liternatura o litenatura a Catalunya, un gènere fins ara minoritari que viu una eclosió molt determinada per l’emergència climàtica mundial.

Per a escalfar motors, aquest mateix dijous Jorge Riechmann mantindrà una conversa a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot a les set del vespre (cal fer reserva de plaça al 972 261 148 o a [email protected]). Riechmann (Madrid, 1962), és veí de Cercedilla (Serra de Guadarrama) és assagista, escriu poesia, actua en temes d’ecologia social i ensenya filosofia moral i política a Madrid (UAM). Actualment, escriu un assaig sobre ètica ecològica titulat SimbiòticaHomo sapiens en el teixit de la vida, i la seva intenció seria acabar-lo durant la seva estada a Faber.

D'altra banda, el divendres 23 d'octubre,a les sis de la tarda, a Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas a Joanetes, tindrà lloc la presentació del llibre Un cambio de verdad, de Gabriel Martínez (Barcelona, 1971), basat en la seva experiència com a pastor a la Siberia extremenya (cal fer reserva prèvia enviant un whatsapp al número 648 814 293). Tota la seva obra fa singular atenció a les relacions entre els individus i el medi ambient, el paisatge i l'entorn físic. Així va idear el projecte Animales invisibles, sobre el que ha publicat un primer llibre.

A la residència FaberLlull d'Olot treballarà en el segon volum del projecte Animales invisibles, que desenvolupa amb l’arqueòleg Jordi Serrallonga. Viatja per tot el món a la recerca d’animals difícils –o impossibles– de veure perquè són mítics, estan extingits o en resten molt pocs, amb la idea d’explicar-ho en relació al seu entorn. A Faber vol escriure sobre els últims viatges a la recerca del mala (marsupial de la costa oest australiana), el macaco de cua de lleó (Kerala, India) i el milodont (Patagònia argentina).

A la presentació del seu llibre a Can Trona també hi intervindran agricultors i ramaders de la Garrotxa com Marc August Muntanya (Riudaura), Alba Roquer (Falgars), Gemma Vila (Argelaguer) i un representant de la Cooperativa de la Vall d'en Bas.
 
Arxivat a