Salut

El Dipsalut ofereix suport emocional a les famílies per a afrontar la crisi de la Covid-19

Organitza sessions grupals conduïdes per professionals expertes en habilitats parentals i acompanyament de famílies i proporciona recursos útils per a educar emocionalment els infants i gestionar les pròpies emocions

Una de les formadores, Estefania Pérez), mentre condueix la primera sessió. | @Dipsalut.
per NacióGarrotxa, Girona | 13 d'octubre de 2020 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pandèmia per la Covid-19 i els problemes i els canvis en la quotidianitat que comporta han posat en tensió moltes llars. Per a contribuir a millorar-hi la convivència i el benestar emocional i promoure la criança positiva, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) proposa uns tallers als pares i a altres persones cuidadores.
 

Les sessions, titulades "Gestionem les emocions en un curs de canvis", han començat aquest mes d'octubre i es preveu que se'n facin fins a finals de desembre. S'estan difonent en col·laboració amb els centres educatius i les associacions de mares i pares de la demarcació de Girona. Es duen a terme en línia i són gratuïtes. S'ofereixen en diferents franges horàries —matí, migdia, tarda o vespre— per facilitar al màxim la participació. Amb el mateix objectiu, es vetllarà perquè totes les famílies puguin accedir a la plataforma telemàtica que s’utilitza per dur-les a terme.
 

El propòsit dels tallers és fomentar l'educació emocional d'infants, adolescents i joves a casa, compartint eines, recursos i activitats útils per acompanyar-los en el reconeixement i la gestió de les emocions i els sentiments, i fomentant les habilitats parentals i una estratègia de criança positiva. Alhora, també es vol proporcionar un espai de diàleg, confiança i cura, en què les famílies poden posar en comú experiències i trobar comprensió i suport.
 

La iniciativa s'emmarca com a eina complementària en les activitats per a la gestió emocional de la crisi de la Covid-19 proposades als centres educatius dins el programa d’educació per a la salut "Sigues tu", promogut per Dipsalut.  Aquest programa es desenvolupa a escoles, instituts i altres centres, i té una branca dirigida a implicar les famílies en l'entrenament de les competències socials i emocionals d’infants, adolescents i joves.
 
Per a participar a les sessions, només cal emplenar un formulari d'inscripció, que està disponible a la pàgina web.

 

Participació