La Gala de les Preses 2020: poques activitats, però molta qualitat

El passat dels gegants i la granota es va fer per tots els carrers del poble i va entusiasmar grans i petits

Els gegants i la granota, amb els geganters i la cobla Osona, durant la Gala de les Preses.
Els gegants i la granota, amb els geganters i la cobla Osona, durant la Gala de les Preses. | @lespreses_cat.
NacióGarrotxa
13 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:15h
Enguany, la Comissió de festes –amb la col·laboració de l’Ajuntament– va voler preparar una Gala de les Preses amb poques activitats, però totes de molta qualitat. El que no es volia era no deixar de fer cap acte de Festa Major i es van programar poques activitats, per bé que seguint les normes sanitàries i de seguretat davant la pandèmia.

L’inici de la festa es va fer amb la realització d’un pregó virtual a través de les xarxes socials i la mateixa pàgina web que va anar a càrrec dels membres de la Comissió de festes, que també es va poder escoltar per l’emissora municipal Ràdio la Vall.

Dissabte al matí l’Associació de Jubilats i Pensionistes de les Preses van organitzar un gran campionat de petanca a la plaça Pau Casals. Van haver-hi partides molt disputades i molt divertides; finalment, el primer classificat va ser Salvador Balaguer, el segon premi el va aconseguir Dolors Birosta i el tercer premi se'l va endur Lluc Puigvert. La resta de participants també es van emportar un obsequi. Al vespre, es va fer teatre al Centre Cultural que va anar a càrrec de la companyia Teia Tròlics amb l’obra de teatre Mamaaa!!!, en què es va poder riure de valent.

El diumenge al matí es va fer per primera vegada un passant dels gegants i la granota per tots els carrers de Bosc de Tosca. Els veïns estaven molt contents i emocionats de poder veure els gegants tan a prop de casa seva. Els geganters de les Preses –conjuntament amb la Comissió de festes acompanyats de la cobla Osona– no es van voler deixar cap carrer. Al matí, tal com estava previst es va fer un ofici solemne a l’església parroquial de Sant Pere i, a la tarda, es va oferir un bon partit de futbol de tercera catalana entre els equips del CF Les Preses i la UE Hostoles.  Al vespre, al centre cultural es va poder veure el bon humor del televisiu de Peyu al centre cultural.

El dilluns al matí es va fer el passant dels gegants i la granota per tots els carrer de les Preses. Els veïns i les mainades van estar entusiasmats de tenir-los tant a prop. Els més petits del poble van voler aprofitar per deixar el xumet a la granota xopa perquè ja s’havien fet grans. Molta gent gran emocionada i contenta de rebre la salutació de la gegantessa i del gegant saludant-los fins a tocar els balcons.
 

Els més menuts van donar a la granota els seus xumets. Foto: @lespreses_cat.


A la tarda, es va oferir un interessant taller de fanzine, en el marc de la campanya "Retalla les violències, enganxa les cures amb propostes per retallar les violències masclistes i LGTBI – fòbiques" i enganxar-se a la igualtat. Va ser un taller molt participatiu, organitzat per la Relacional. Tot seguit es va oferir el concert en família que va anar a càrrec de la Dàmairis Gelabert on els infants se sabien gairebé totes les cançons.

La Comissió de festes està molt satisfeta que amb les condicions en què s’ha hagut de fer la celebració de la Gala la gent hagi pogut respirar aires de Festa Major i hagin estat contents dels espectacles que s’han pogut oferir.

 
Arxivat a