SUMAR pagarà l’ajut extra de 900 euros als serveis d’atenció domiciliària i al personal indirecte de les residències

Destinarà 330.000 euros perquè aquests col·lectius dels serveis i centres que gestiona també rebin la compensació que el Govern ha atorgat a auxiliars de geriatria i diplomats d’infermeria arran de la Covid-19

L'ajut també serà per al personal indirecte de les residències.
L'ajut també serà per al personal indirecte de les residències. | @sumar_asc.
NacióGarrotxa
08 d'octubre del 2020
SUMAR, Serveis Públics d’Acció Social a Catalunya, sufragarà l’ajut extra de 900 euros de la Generalitat de Catalunya al personal dels serveis d’atenció domiciliària (SAD) i al personal indirecte de les residències de gent gran que gestiona. D’aquesta manera, aquests col·lectius podran rebre també la compensació que el Govern català ha concedit durant el setembre a auxiliars de geriatria i diplomats d’infermeria per compensar la seva dedicació durant la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
 
Aquesta aportació addicional, que suposarà una despesa de 330.000 euros (200.000 per al personal dels SAD i 130.000 per al de les residències), també inclou el complement del pagament de 500 a 900 euros als directors de residències i altres tècnics, com és el cas de fisioterapeutes, psicòlegs, treballadors socials o terapeutes ocupacionals.
 
SUMAR ha pres aquesta decisió excepcional en consideració a la implicació i el compromís demostrat per tots els professionals que van treballar durant les setmanes de confinament atenent persones vulnerables tant en domicilis particulars com a les residències de gent gran, i que van posar en risc la seva salut i la de la seva família.
 
La mesura es farà efectiva en els set SAD gestionats durant les setmanes de confinament (Gironès-Salt, Girona, Alt Penedès, Pla de l’Estany, Garrotxa, Selva i Alt Empordà) i també en el SAD Garrigues, que l’entitat gestiona des del mes d’agost passat. Tot i reduir al mínim l’accés dels treballadors familiars dels SAD als domicilis particulars, es van atendre gairebé un miler de persones.
 
Pel que fa a les residències de gent gran, aquesta mesura s’aplicarà, consensuada amb els ajuntaments titulars, al personal indirecte de les cinc residències gestionades durant el període de confinament (Sant Hilari Sacalm, Sant Pere de Torelló, Casa dels Avis de Sant Sadurní d’Anoia, Can Comelles d’Esparreguera i Vall de Ribes de Freser), així com al de les dues que s’han començat a gestionar les darreres setmanes: Sant Josep de Cassà de la Selva i Els Tells de Montesquiu. El personal indirecte inclou personal de neteja, bugaderia, cuina, manteniment i personal administratiu.
 
SUMAR és una entitat pública amb participació majoritària de la Diputació de Girona i de 34 organismes públics d’àmbit local i comarcal de Catalunya (9 consells comarcals i 25 ajuntaments). Creada l’any 2008, SUMAR desenvolupa serveis socials de qualitat i de proximitat en el món local i ofereix solucions d’innovació, de planificació i de gestió d’equipaments i serveis als governs locals amb l’objectiu de dotar de més qualitat la vida de les persones.