coronavirus

El Cor de Maria d'Olot confina dos grups amb 54 alumnes per 1 positiu a la PCR

Ja són 167 persones, entre mainades, docents i no docents, que romanen aïllades a la Garrotxa, amb 13 positius sense símptomes i 7 aules suspeses. Podeu consultar-ho en el mapa interactiu

per NacióGarrotxa , Olot, 7 d'octubre de 2020 a les 10:58 |
L'escola Cor de Maria d'Olot. | Arxiu NG.
L'escola Cor de Maria d'Olot, amb 54 alumnes confinats de dos grups classes i cap docent, s'ha afegit aquest dimecres al total de 167 persones, entre mainades i tutors, que romanen aïllats a la Garrrotxa, amb 13 positius i 7 aules suspeses.

En tots els casos, els positius a les proves PCR són infants asimptomàtics o amb símptomes molt lleus, la majoria dels quals o bé ja han passat la infecció del SARS-CoV-2 –que no pas la malaltia Covid-19–, i han desenvolupat anticossos, o bé no tenen capacitat de transmetre-la.


En tot cas, de les 167 persones que fins ara han donat positiu al test PCR, moltes ja han tornat a les aules després de passar deu dies aïllats a casa.

El resum actual a la Garrotxa s'expressa en aquesta Taula:

 
 

Situació actual de les escoles de la Garrotxa amb positius PCR
Fa al cas que les famílies de les mainades de primària de l'Escola Finestres de Mieres que van decidir no dur-hi els infants per la manca d’actualització de la directriu d’ús obligatori de màscares a les aules els primers quinze dies de curs, s'han trobat amb la negativa del Departament d'Educació, perquè segons el director territorial, Martí Fonalleras, dur-la és de "sentit comú" i obeeix a motius "de seguretat i solidaritat", tot i l'augment de casos d'herpes, mareigs i manca de concentració entre els més menuts reportats arreu del país.
 

El 15% de centres educatius ja té aules confinades


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 30 de novembre.


Fins a 771 dels 5.137 centres educatius ja acumulen 1.201 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. On se situen i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Les últimes dades fetes públiques són del 30 de setembre i NacióDigital les ha pogut situar en un mapa malgrat que el Departament d'Educació va deixar d'oferir-les en obert fa uns dies i va passar a presentar-les de forma consultable centre per centre en un buscador. Sigui com sigui, l'afectació ha provocat que, per ara, hi hagi 27.908 persones confinades, a causa de 2.548 positius detectats. Els dos centres totalment confinats són escoles bressol: la Llar d'Infants la Florida és de l'Hospitalet de Llobregat i la Llar d'Infants Bambarol, d'Almenar. Un 15% del total, en tot cas, ja tenen com a mínim una aula tancada.

10,4%centres afectats
529 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 151 municipis diferents.
724aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i dos centres estan totalment clausurats.
17.556persones confinades
De les quals, 16.727 confinats són alumnes (el 1,16% del total), 798 són docents i personal PAS i PAE (0,49%), i 31 és personal extern.
29.889positius detectats
Dels quals, 1.604 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 26.922 positius detectats a alumnes (1,87% del total d'alumnes), 2.699 a docents i personal PAS i PAE (1,65%), i 268 a personal extern.


Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu. En tot cas, en el següent cercador es poden consultar les dades per cadascun dels centres educatius tal com ho presenta la conselleria.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat). 

Participació