El segon Sismoday omple Olot de dansa en espais singulars

El Sismògraf 2020, festival estratègic de la dansa a Catalunya, torna a sacsejar la capital de la Garrotxa

«Immortels-Le Nid», d’Adhok, va cloure el Sismoday a Olot.
«Immortels-Le Nid», d’Adhok, va cloure el Sismoday a Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 9:51h
El festival estratègic de la dansa a Catalunya, el Sismògraf 2020, amb tota la reprogramació en marxa, ha ofert aquest dissabte, 3 d'octubre, el segon Sismoday sites de l'any per a cotinuar sacsejant Olot i la Garrotxa. Alguns d’aquestes espectacles han estat gratuïts i d’altres de pagament, però les ganes de cultura els han omplert tots d'un públic entusiasta, com es pot apreciar en les fotos de Martí Albesa.

En sites urbans programats en diferents indrets al centre de la ciutat s’hi ha pogut veure Las horas del sacrificio, de Juan Carlos Lérida, a la plaça de Braus, la quarta peça d’un projecte inspirat en la simbologia del número 12 i el recorregut de Jesucrist des de l’Última Cena fins a la Resurrecció; la instal·lació coreogràfica Ívides, d'Ívida Cynara, al Claustre del Carme, per a connectar màgia, natura i essencialitat; The Beauty of it, d'Ángel Duran, al Pati de l'Hospici, i Blue Monday, d'Agnés Sales i Héctor Plaza, a la plaça Pia Almoina.
 
«Las horas del sacrificio», de Juan Carlos Lérida, a la plaça de Braus. Foto: Martí Albesa.

A més, també, hi ha hagut una conferència-performance de Maria de Marias i Andrew Colquhou sobre el seu projecte, Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat, a la Sala d'Actes del Museu de La Garrotxa.
 
Al vespre, el Teatre Principal ha acollit Pasionaria, de La Veronal (que ja s'havia programat en aquesta data com a Rèplica) i, tot seguit, al passeig d'en Blay s'hi ha pogut veure l'internacional Immortels-Le Nid, de la companyia AdHok.
 

«Pasionaria», de la Veronal, al Teatre Principal d'Olot. Foto: Martí Albesa.


El festival estratègic del sector de la dansa a Catalunya, que presenta una programació completa aquesta tardor fins al 29 de novembre, ja escalfa musculatura per als tres espectacles que es podran veure el cap de setmana del 23 i el 24 d'octubre al "Sismoweekend", amb Trama, de Roser López Espinosa, al Teatre Principal d'Olot, dissabte, i dos espectacles més, diumenge, a la Biblioteca Marià Vayreda: Olor de menta, de La Súbita, i Lo.Li.Ta, de La Taimada.
 

«Blue Monday», d'Agnés Sales i Héctor Plaza. Foto: Martí Albesa.

 

«The beauty of it», d'Àngel Duran. Foto: Martí Albesa.

Arxivat a