La Fundació Maria Rosa Sans beca quatre joves garrotxins perquè puguin cursar estudis universitaris

Comptant-hi els estudiants d’edicions anteriors als quals se’ls ha renovat l'ajuda, ja seran 7 els alumnes que se'n beneficiaran aquest curs

Els quatre joves garrotxin becats per la Fundació Maria Rosa Sans.
Els quatre joves garrotxin becats per la Fundació Maria Rosa Sans. | Noel.
NacióGarrotxa
02 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:08h
Aquest dijous s’ha celebrat l’acte de lliurament de la tercera edició de les beques de la Fundació Maria Rosa Sans, vinculada al grup d’alimentació Noel, que tenen com a objectiu donar suport econòmic a estudiants de la Garrotxa amb recursos limitats que inicien estudis universitaris.

Carmen Roca, de l’IES Bosc de la Coma d’Olot; Ànnia Clapera i Alba Garriga, ambdues de l’IES Castell d’Estela d’Amer, i Marc García, de l’IES Montsacopa d’Olot, han estat els alumnes becats enguany. Gràcies a aquestes beques, podran cursar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, dues d’elles Enginyeria Industrial a la Universitat de Girona i Educació Primària a la Universitat de Girona respectivament; finançant part de les despeses que es derivin del seu primer curs universitari.

El lliurament de les beques ha tingut lloc a la seu central Noel, situada a Sant Joan les Fonts, en un format adaptat a les circumstàncies actuals derivades de la crisi provocada per la Covid-19, amb aforament reduït i garantint totes les mesures de seguretat. L’acte ha comptat amb la presència de Joan i Tomàs Boix, president i vicepresident de la Fundació Maria Rosa Sans; Anna Bonfill, secretària, Anna Bosch, membre del Patronat, i de les estudiants becades d’enguany.

“La Fundació Maria Rosa Sans va néixer el 2018 amb l’esperit compromès i amb la vocació social que caracteritzava la meva mare, Maria Rosa Sans, una persona que des de la seva vocació i professió de mestra d’escola sempre va tenir la voluntat d’ajudar als alumnes que més ho necessitaven perquè tenien talent i ganes d’estudiar però els mancaven els recursos per fer-ho. Gràcies a les beques donem assistència econòmica a joves garrotxins que cursen segon de batxillerat i segon curs de cicles formatius perquè puguin accedir a una formació de nivell que desemboqui en un futur laboral ple d’oportunitats, vital també pel futur de la nostra comarca, del país i de la societat en general”, ha assegurat el president de la fundació, Joan Boix, durant l’acte de lliurament.

Aquestes ajudes es destinaran a finançar despeses de matrícula i taxes obligatòries, així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material docent dels alumnes durant el període lectiu.

Per a garantir i afavorir el creixement i desenvolupament dels joves, les beques són renovables anualment fins a la finalització dels estudis tenint en compte els resultats acadèmics i la situació econòmica de la unitat familiar. Si es compta els estudiants becats enguany i els que continuen becats d’edicions anteriors, el curs 2020-2021 la Fundació Maria Rosa Sans ja tindrà un total de 7 beques.

Sobre la Fundació Maria Rosa Sans  

La Fundació Maria Rosa Sans Tintó neix el 2018 a Sant Feliu de Pallerols (Girona), amb la finalitat de promoure la igualtat d’oportunitats, i amb la voluntat d’afavorir el creixement i el desenvolupament de les persones a través de la formació i promoció de l’autonomia personal. La institució treballa impulsant la carrera de joves amb talent i capacitats, que per la seva situació familiar i econòmica no disposen de recursos suficients per iniciar els estudis en l’àmbit universitari.
Arxivat a