Literatura

L'onzena edició de LiberisLiber torna aquest cap de setmana a Besalú

El Festival de l'Edició Independent, adaptat i segur, aplegarà 65 editorials

per NacióGarrotxa , Besalú, 2 d'octubre de 2020 a les 09:19 |
Una imatge retrospectiva de la fira editorial de l'any passat. | ACN.
LiberisLiber, el Festival de l’Edició Independent, arriba a l'onzena edició a Besalú aquest cap de setmana del 3 i 4 d'octubre, amb idèntica estructura que l’anterior. L’organització ha concentrat tota la seva energia en complir un únic objectiu: demostrar que la cultura és segura i no convertir-se en una mala notícia més –anunciant la seva cancel·lació- en un any especialment difícil per tothom.

Val a dir que la resposta ha estat espectacular per part de tots: des de les pròpies editorials (que s’han tornat a inscriure massivament), als ponents i les desenes de col·laboradors implicats (que han posat totes les facilitats del món).


Tothom s’ha conjurat perquè el festival se celebrés i així ser{. La programació enguany se centrarà en tres eixos que determinen -en gran part- l’essència del festival: la prescripció lectora, el coneixement i posada en valor de la figura dels editors i la diversitat en forma d’irreverència, si s’escau.

L’edició independent sempre ha estat en lluita. Ara més. I ho fa de la millor manera que sap: publicant bons llibres com els que es veuran als gairebé 70 estands de la fira.


Enguany tornaran a ser-hi 65 editorials, amb els seus llibres espectaculars i algunes novetats. I, també, es tornarà a celebrar el festival centrat al voltant de tres idees que sempre els han acompanyat: la prescripció lectora (en general i en temes molt concrets), la posada en valor dels editors (de poesia, de novel·la negra, de ciència ficció, de revistes en paper, dels que treballen sols!) i la irreverència (parlant d'art rar o de la bòfia)... I els autors, és clar, alguns dels quals firmaran els seus llibres.

Fins i tot es mantenen dos sortejos (un en què només cal fer una foto i un altre que només s'ha d'introduir una papereta), en què es pot guanyar un lot de tots els llibres que van guanyar els premis LiberisLIber l'any passat.

 

El cartell del LiberisLIber d'enguany. Foto: @liberisliber.

 

Participació