Participació ciutadana

L'àrea de barbacoes de Sant Joan les Fonts es tancarà amb amb pany i portes

Aquesta solució és el resultat de l'enquesta iniciada aquest estiu en què han participat els veïns del municipi

L'àrea de barbacoes de Sant Joan les Fonts. | @santjoanfontsaj.
per NacióGarrotxa, Sant Joan les Fonts | 2 d'octubre de 2020 a les 08:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest estiu en el número de juny de la revista El Soroll de les Fonts, tal com ja va informar NacióGarrotxa, s'hi proposava una consulta sobre les barbacoes que es podia votar a través d’una butlleta inserida a l’interior de la publicació amb un qüestionari participatiu.


L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va posar en marxa aquesta iniciativa després que, aquests espais que es van concebre per a donar un servei més als santjoanencs, hagin suposat un focus important d’incivisme al municipi, amb desperfectes en diverses ocasions. Per aquest motiu, es va decidir emprendre l'enquesta participativa i així poder conèixer el parer dels veïns sobre aquesta qüestió.

L’enquesta estava pensada per oferir tres possibles opcions:


    1.    Tornar a fer la inversió per a la reparació i deixar-les obertes.
    2.    Realitzar un tancament amb pany i portes. Això comportaria llogar l'espai (gratuït pels residents al municipi), deixar fiança (tothom) i controlar qui en fa ús.

    3.    Tancament i desmuntatge de les instal.lacions.

La manera de fer arribar les respostes podia ser lliurant-les presencialment a les dependències de l’ajuntament, o seguint un codi QR que dirigia a un espai virtual de participació. o bé seguint l’enllaç enviat a través del canal de WhatsApp municipal.

Fins el dia 30 d’agost es podien fer arribar les respostes i, amb el resultat, la idea és començar a treballar per fer possible un canvi necessari.
 

Els resultats de l'enquesta sobre l'àrea de barbacoes. Foto: @santjoanfontsaj.


L'opció més votada ha estat la 2, és a dir, la que proposa realitzar un tancament amb pany i portes, amb 136 vots, que suposen un 78% del total dels vots; seguida d’un 20% de la 1, amb 34 persones que s’han decantat per aquesta opció; i, per acabar, amb un 2% la tercera possibilitat, que ha obtingut 3 vots.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts es mostra satisfet i compromès amb la participació ciutadana. De fet, la batllessa accidental, Anna Serra, n’ha fet un “balanç molt positiu” i espera “poder fer noves enquestes a la ciutadania properament”.

En qualsevol els resultats no tenen caràcter vinculant i serviran per a prendre una decisió per part del govern municipal.

 

 

Participació