procés

Olot commemora el 1r d'octubre amb una instal·lació estàtica sobre la repressió

A la plaça que dóna nom a aquest fet històric de 2017 s'hi ha establert una escena simbòlica amb tot de cadires amb els noms dels 2.851 represaliats i tres escenes: la democràcia, la repressió i un espai de lectura

per Xavier Borràs, Olot | 1 d'octubre de 2020 a les 13:47 |
L'escena estàtica muntada per Òmnium Garrotxa a la plaça U d'Octubre d'Olot. | Foto: Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Òmnum Garrotxa ha instal·lat a la plaça U d'Octubre d'Olot un escenari format per tot de cadires amb els noms dels 2.851 represaliats que va comportar la celebració del referèndum de 2017. En aquest indret s'hi poden veure –fins a les nou del vespre– tres escenes: la defensa del vot i la democràcia; la força brutal sobre el poble; i, l'espai de lectura i reflexió "on podem veure que parlem de tu i jo", segons que es pot llegir en un dels panells que s'hi han col·locat.

En un d'aquests desplegables s'hi explica que "a Catalunya hi ha 2.850 persones represaliades per la "injustícia". Cada una d'aquestes cadires representa a una d'aquestes persones. Darrere de cada història personal de cada cadira, hi ha desenes de persones que també pateixen la repressió de l'estat que persegueix la dissidència".

 

El cartell de l'ADL Garrotxa d'aquest 1r d'octubre. Foto: @ADLGarrotxa.


L'ADL Garrotxa (CDR Olot) també se suma aquesta commemoració amb un seguit d'accions al voltant del Teatre Principal a les set de la tarda, amb l'aportació de membres de 21 raons i l'actuació de Balas, en el que consideren l'inici d'una "tardor calenta".

 

L'anunci de l'ANC de les columnes cap al Puig de les Basses. Foto: @AncOlot.


Precisament, l'ANC Olot també prepara, per al 3 d'octubre, tot de columnes de cotxes cap al Puig de les Basses amb columnes que sortiran, des de les comarques gironines, del Gironès, la Selva, el Pla de l'Estany i l'Alt i el Baix Empordà. Des de la Garrotxa també se sortirà a 3/4 de cinc del matí des del pàrquing de Kràters.

 

Participació