Gestió i eficiència

Es posen en marxa dos itineraris d'innovació per a la indústria garrotxina

El Campus Garrotxa, la FES i DinàmiG aposten per un programa gratuït de formació per a empreses de la comarca amb què renovar i optimitzar els sistemes de gestió i donar-los eines per a guanyar eficiència

per Xavier Borràs , Olot, 1 d'octubre de 2020 a les 12:26 |
Pep Berga, Gemma Canalias i Giovanni Inturrisi durant la presentació de la iniciativa. | Martí Albesa.
El Campus Garrotxa, la FES Olot (Fundació d'Estudis Superiors) i l’agència DinàmiG aposten conjuntament per un programa gratuït de formació adaptada i assessoraments personalitzats per a empreses industrials de la comarca amb l’objectiu de renovar i optimitzar els seus sistemes de  gestió i donar-los eines per guanyar eficiència, tal com han anunciat aquest matí en seu municipal la regidora d’Empresa de l'Ajuntament d'Olot, Gemma Canalias, acompanyada de Giovanni Inturrisi, del Campus Garrotxa.

Es tracta d'oferir un programa gratuït d’innovació adreçat directament a empreses industrials del territori, avalat pel mateix teixit empresarial i destinat a implementar millores en la gestió mitjançant sessions de formació presencials a Can Monsà i assessoraments individualitzats a les mateixes empreses, com ha assenyalat Canalias.


L’objectiu és que les empreses apliquin millores en els processos productius, la gestió d’estocs, la revalorització de la cadena de subministraments, la reducció o reaprofitament de passius, sense necessitat d’inversions, tal com ha avançat Giovanni Inturrisi.
 

Giovanni Inturrisi, del Campus Garrotxa, té molta experiència en el camp del Lean Manufacturing. Foto: Martí Albesa.


Inici: 9 d'ctubre

El projecte començarà el pròxim divendres, 9 d’octubre, amb el primer itinerari dedicat al Lean Manufacturing. El segon itinerari, sobre Lideratge i Gestió d’equips, s’inicia el 6 de novembre, i té l'objectiu de treballar eines de millora en la gestió dels recursos humans de les empreses.  


Cada itinerari, seguint una lògica d’embut, acompanyarà les empreses cap a la implantació de millores i es dividirà en 3 etapes:  

1. La primera etapa es realitzarà de manera telemàtica i serà liderada pel Campus Garrotxa, qui convocarà obertament totes les empreses que detectin una necessitat de millora en la seva gestió a una conferència dirigida per un consultor o consultora experta. Serà una sessió de 2 hores, en línia, on les empreses podran familiaritzar-se amb els conceptes. L’objectiu és que se sentin interpel·lades pels avantatges competitius d'innovar en la gestió del seu negoci.
2. La segona etapa constarà de 3 sessions de formació presencial a la Fundació d’Estudis Superiors (FES). Aquí, el mateix consultor o consultora impartirà classes adaptades a les empreses participants per treballar amb un coneixement més profund de les pròpies problemàtiques i possibles solucions. Aquestes formacions estan previstes per a unes 20 empreses assistents.
3. L’última etapa consistirà en sessions d’assessorament personalitzat que s’oferiran a una selecció de les empreses participants a les sessions formatives a partir de sessions individualitzades amb el consultor/a expert. Aquestes sessions es portaran a terme en els dies i horaris acordats entre empresa i consultor/a i estaran destinades a implantar canvis reals tot millorant l’organització o els processos de cada empresa.

Giovanni Inturrisi ha aclarit que no se cerca cap perfil professional en concret, sinó que es tracta de preparar les persones que tinguin bona predisposició a aprendre per a ser més eficient en el complex món de la indústria, que manté un bon pes a la comarca de la Garritxa i necessita d'aquest tipis de propostes d'innovació.

Aquest projecte compta amb el finançament de la Diputació de Girona com a projecte singular de desenvolupament econòmic local i neix amb la voluntat de continuar acompanyant més empreses a partir del 2021. Totes les empreses interessades poden inscriure’s als següents enllaços:
Itinerari de Lean Manufacturing: https://fes.olot.cat/?p=12468  
Itinerari de Lideratge i Gestió d’equips: https://fes.olot.cat/?p=12487  

 

 

Participació