El Petit Plançó d'Olot confina un grup de 30 alumnes per 1 positiu a la PCR

Ja són 157 persones, entre mainades i tutors, que romanen aïllats a la Garrrotxa, amb 11 positius sense símptomes i 9 aules suspeses. Podeu consultar-ho en el mapa interactiu

Una aula en una escola.
Una aula en una escola. | Departament d'Educació.
NacióGarrotxa
30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:23h
L'escola Petit Plançó d'Olot, amb 30 alumnes confinats d'un grup classes i dos docents, s'ha afegit aquest dimecres al total de 157 persones, entre mainades i tutors, que romanen aïllats a la Garrrotxa, amb 11 positius i 9 aules suspeses.

En tots els casos, els positius a les proves PCR són infants asimptomàtics, la majoria dels quals o bé ja han passat la infecció del SARS-CoV-2 –que no pas la malaltia Covid-19–, i han desenvolupat anticossos, o bé no tenen capacitat de transmetre-la.

El resum actual a la Garrotxa s'expressa en aquesta Taula:
 

Situació de les escoles de la Garrotxa amb positius PCR



Fa al cas que aquest dimarts les famílies de les mainades de primària de l'Escola Finestres de Mieres van decidir no dur-hi els infants ahir per la manca d’actualització de la directriu d’ús obligatori a les aules els primers quinze dies de curs, que ja s'han complert

El 15% de centres educatius ja té aules confinades



Fins a 771 dels 5.137 centres educatius ja acumulen 1.201 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. On se situen i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Les últimes dades fetes públiques són del 30 de setembre i NacióDigital les ha pogut situar en un mapa malgrat que el Departament d'Educació va deixar d'oferir-les en obert fa uns dies i va passar a presentar-les de forma consultable centre per centre en un buscador. Sigui com sigui, l'afectació ha provocat que, per ara, hi hagi 27.908 persones confinades, a causa de 2.548 positius detectats. Els dos centres totalment confinats són escoles bressol: la Llar d'Infants la Florida és de l'Hospitalet de Llobregat i la Llar d'Infants Bambarol, d'Almenar. Un 15% del total, en tot cas, ja tenen com a mínim una aula tancada.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu. En tot cas, en el següent cercador es poden consultar les dades per cadascun dels centres educatius tal com ho presenta la conselleria.

Arxivat a