FOTOS Olot rebutja la sentència que foragita Quim Torra de la presidència

Vora cinc-centes persones es concentren davant l'Ajuntament, on a més dels parlaments de l'ANC i d'Òmnium es va poder sentir els líders de JxCat, ERC i la CUP

La protesta es va fer davant la façana de l'Ajuntament.
La protesta es va fer davant la façana de l'Ajuntament. | Foto: Martí Albesa.
NacióGarrotxa
29 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:18h

Un altre aspecte de la concentració. Foto: Martí Albesa.


La capital de la Garrotxa ha estat escenari aquest vespre de dilluns d'una concentració que ha aplegat vora cinc-centes persones davant l'Ajuntament d'Olot per a mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol, que foragita Quim Torra de la presidència del Govern.

Seguint la crida feta per l'ANC Olot i Òmnium Garrotxa, amb el suport de l'ADL Garrotxa (CDR), els concentrats van poder seguir els parlaments dels representants de les entitats, a més dels que van fer els capdavanters dels partits amb representació al Consistori olotí: Pep Berga, per JxCat; Anna Barnadas, per ERC; i, Lluís Riera, per la CUP.

El batlle d'Olot va destacar que "es confirma que vivim en un estat que utilitza tots els aparells, fins i tot els judicials, per a criminalitzar, per seguir, una ideologia, l'independentisme, la manera de pensar de molts de nosaltres, que és una manera de pensar legítima, que volem un autogovern senzillament per a viure més bé…, i deu persones van en contra de la voluntat de milions de persones que van en unes votacions i acaben escollint el seu president".

Per la seva banda, Anna Barnadas (ERC), va afirmar que la figura del president quedarà vacant i que l'estat espanyol "vol decidir qui dirigeix les institucions catalanes, perquè a les urnes no ho pot fer, a les urnes nomes ho fem nosaltres".
 

Alguns dels concentrats durant la protesta. Foto: Martí Albesa.


Lluís Riera (CUP) va ser més crític amb la resposta institucional a la sentència: "Lamentablement, la resposta del Govern de la Generalitat ha sigut pobra en el sentit que acceptant i acatant, una vegada més, estem donant el tempo al Tribunal Suprem, quan el tempo som nosaltres, per a independitzar-se, per a autodeterminar-se, que ens reconeguem nosaltres com a subjecte… I els governs no estan a l'alçada de la situació i han passat per damunt seu. Es va fer l'1 d'octubre i el 3 d'octubre i això és que haurem de tornar fer, avui i les vegades que faci falta".

L'acte, que es va desenvolupar amb normalitat –tot seguint les indicacions sanitàries imposades–, va cloure's amb el cant dels Segadors.
 

Pep Berga durant el seu parlament. Foto: Martí Albesa.

 

Anna Barnadas durant la seva intervenció. Foto: Martí Albesa.

 

Lluís Riera s'adreça als concentrats. Foto: Martí Albesa.

Arxivat a