Els aparadors del barri de Sant Miquel d'Olot llueixen els vestits de paper del Ball Pla

Durant dues setmanes s'hi podrà veure una mostra de 37 abillaments repartits en dotze locals de l’avinguda de Girona

NacióGarrotxa
28 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:44h
Un dels aparadors de l'avinguda de Girona d'Olot amb alguns vestits de paper exposats.
Un dels aparadors de l'avinguda de Girona d'Olot amb alguns vestits de paper exposats. | @olotuit.
Enguany, el barri de Sant Miquel d’Olot ha hagut d’anul·lar la seva festa. La covid ha obligat a deixar per a l’any que ve les activitats d’aquest darrer cap de setmana de setembre quans'hauria viscut la tradicional desfilada de vestits de paper.

Des de l’equip de cosidores del barri han fet del moment actual una oportunitat i han presentat un nou format de Ball Pla per manera que aquest any es pugui continuar gaudint dels tradicionals vestits de paper a peu de carrer.

A través d’una exposició a 12 aparadors de comerços i locals de l’avinguda de Girona es mostren els vestits de paper que s’haurien estrenat en el Ball Pla d’aquest 2020. La mostra també incorpora vestits i patrons fets al llarg dels darrers deu anys del barri de Sant Miquel. En total, hi haurà 37 vestits, tant adults com infantils, i es podran veure des d’aquest fins al 9 d’octubre.
 

L'equip de cosidores dels vestits de paper del Ball Pla d'Olot. Foto: @olotuit.


A l’exposició, també hi ha un espai en el qual es mostrarà el procés de treball de les cosidores i de la creació dels vestits, així com fotografies que recullen la trajectòria d’aquests 76 anys (els hauria fet aquest any) del Ball Pla de Sant Miquel.

La mostra expositiva ha estat possible gràcies a la col·laboració de les cosidores del barri, l’Associació de Veïnes i Veïns, la Comissió de Festes, DinàmiG, l’Arxiu Municipal d’Olot i la Garrotxa, els 12 comerços i propietaris de locals que els han cedit i al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.
Arxivat a