Nous confinaments escolars a la Garrotxa: 29 infants a la Malagrida i 13 alumnes a Castellfollit

Hi ha sis escoles afectades a la comarca, amb 108 mainades i sis tutores aïllades per sis positius asimptomàtics

Entrada de l'Escola Malagrida d'Olot.
Entrada de l'Escola Malagrida d'Olot. | Arxiu NG.
25 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:20h
Tres nous casos positius, sense símptomes, se sumen al nombre de grups-classe confinats a la comarca de la Garrotxa. D'una banda, dos positius en dues aules diferents  a l'escola Malagrida d'Olot han obligat a aïllar a domicili 29 alumnes i dues tutores; de l'altra, saltant la frontera de la capital, 1 positiu en un aula de P4 a l'escola Castellroc, a Castellfollit de la Roca, ha comportat el confinament, durant deu dies, de 13 mainades i una tutora.

Amb aquests nous reports, doncs, ja són 114 les persones (alumnes i tutors) que s'han hagut de confinar en base als sis positius que s'han comptabilitzat en sis centres. A més dels darrers, ja esmentats, cal sumar-hi els de l'Escola d'Art d'Olot, l'Institut Bosc de la Coma i l'Institut Escola Greda. També hi ha 3 persones confinades a l'escola Castanyer, però com que no han tingut contacte no ha calgut aÏllar cap grup, el mateix que passa a l'escola Joan Maragall, amb 1 positiu, i a l'IES Garrotxa amb 2 positius i 5 persones confinades, però cap grup-classe.

La tendència que s'observa és que com més proves PCR es fan als centres escolars i instituts, més alumnes de grups classe són obligats a confinar-se per un sol resultat positiu que, fins ara en tots els casos, es tracta d'asimptomàtics, possiblement perquè el sistema immunològic ja ha fet anticossos, amb què la possibilitat d'infecció és gairebé nul·la, tal com s'assenyala en els reports científics més recents.

Fins a 555 centres educatius ja acumulen 789 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. On se situen i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Les últimes dades fetes públiques són del divendres 25 de setembre i NacióDigital les ha pogudes situar en un mapa malgrat que el Departament d'Educació va deixar d'oferir-les en obert fa uns dies i va passar a presentar-les de forma consultable centre per centre en un buscador. Sigui com sigui, l'afectació ha provocat que, per ara, hi hagi 16.408 persones confinades -15.114 de les quals, alumnes-, a causa de 1.504 positius detectats -1.314 dels quals, a alumnes.

Així mateix, hi ha quatre centres totalment confinats, tots ells escoles bressol. L'Escola Bressol Gràcia i l'Escola Petit Montessori són de Barcelona, mentre que la Llar d'Infants la Florida és de l'Hospitalet de Llobregat i la Llar d'Infants Bambarol, d'Almenar.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre i presenten alguns retards i, en ocasions, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

 
Arxivat a