La FES Olot proposa una sessió formativa de manipulació d'aliments en el context de la Covid-19

Adreçada al sector de l'hostaleria i el turisme, tindrà lloc el dimarts 6 d'octubre de forma virtual a les cinc de la tarda

NacióGarrotxa
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:34h
La sessió formativa versarà sobre la manipulació d'aliments.
La sessió formativa versarà sobre la manipulació d'aliments. | Arxiu NG.
Aquesta sessió de formació en matèria d’higiene alimentària que proposa la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot s'adreça als manipuladors d’aliments per manera d’assegurar el nivell de coneixements adequat en relació amb els requisits d’higiene, els diferents agents i factors que poden contaminar i/o alterar els aliments i les repercussions de les seves actituds i comportaments en la salubritat dels aliments per a garantir que executen pràctiques segures i correctes.

Es consideren manipuladors d’aliments totes aquelles persones que, per raó de la seva activitat laboral, tenen contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.

Actualment, les empreses són les que han de vetllar pel manteniment de les normes d’higiene i han de garantir que el seu personal rebi la formació suficient i les instruccions necessàries, mitjançant una bona formació en higiene i innocuïtat dels aliments.

Davant la situació que estem vivint també es tractarà la prevenció de la Covid-19 en la manipulació d’aliments.

Dades d'interès

Dimarts 6 d'octubre, de les 17:00 fins les 19:00.
Lloc de realització: sessió virtual per la plataforma Zoom.
Preu: gratuït pe als agremiats a l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa i per als socis de Turisme Garrotxa [matrícula ordinària: 45 €].
Límit per apuntar-s'hi: 5 d'octubre
Inscripcions: en aquest vincle.

Programa

    ▪    Legislació aplicable als manipuladors d’aliments i als operadors.
    ▪    Definició de manipulador d’aliments i responsabilitats.
    ▪    Aliments i la cadena alimentària.
    ▪    Neteja i desinfecció.
    ▪    Contaminacions i malalties de transmissió alimentària.
    ▪    Conservació d’aliments i etiquetatge.
    ▪    Traçabilitat.
    ▪    Prevenció de la Covid-19 per a manipuladors d’aliments.
    ▪    Exemples pràctics.

Arxivat a