A tocar del 1r d'Octubre es presenta a Olot el llibre de Josep Rull «1 dia d'octubre i 2 poemes»

En un acte a la Sala El Torín en què han participat el conseller Damià Calvet, el batlle Pep Berga i l'editor Jaume Ciurana

El batlle Pep Berga i el conseller Damià Calvet a les portes de la Sala El Torín d'Olot.
El batlle Pep Berga i el conseller Damià Calvet a les portes de la Sala El Torín d'Olot. | Foto: Martí Albesa.
NacióGarrotxa
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:16h
Una vintena llarga de persones han assistit aquest dimarts a les vuit del vespre a la Sala El Torín d'Olot a la presentació del llibre del conseller Josep Rull –empresonat al centre penitenciari de Lledoners– 1 dia d'octubre i 2 poemes. Quan l'esperança venç la por, que va comptar amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el batlle d'Olot, Pep Berga; i, l'editor de Símbol, Jaume Ciurana.

El llibre, escrit des de la presó pel conseller destituït pel 155, conforma una crònica "personal i política" dels fets d'octubre de 2017 publicada per Símbol Editors. Amb pròleg de Vicenç Villatoro, Rull hi plasma les seves "profundes conviccions democràtiques" i parla en primera persona de la seva experiència davant de la justícia espanyola i la presó.
 

La coberta del llibre de Josep Rull. Foto: Martí Albesa.


Es tracta d'un llibre "escrit en unes condicions de gran intensitat emocional i política", on Rull desgrana "les hores, les experiències, les reflexions, les amistats, les decepcions, les pors i les esperances i, sobretot, el seu insubornable compromís amb Catalunya".

Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern destituït per l'aplicació de l'article 155, es troba actualment empresonat al centre penitenciari de Lledoners, on compleix una pena de deu anys i mig, condemnat pel Tribunal Suprem espanyol per sedició.

El mateix conseller Damià Calvet i el batlle d'Olot, Pep Berga, van fer sengles tweets sobre aquest acte polític a la Sala El Torín:
 
Arxivat a