Una mestra i vint alumnes de l'IE Greda d'Olot obligats a confinar-se pel coronavirus

S'han fet proves a tots els infants i segons Salut cap no és positiu al test PCR ni presenta símptomes

Alumnes de l'Institut Escola Greda d'Olot
Alumnes de l'Institut Escola Greda d'Olot | @iegreda.
NacióGarrotxa
23 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:05h
Segons el Departament de Salut una nena de cinquè de primària, que presentava febre el passat dijous, va resultar positiva al test PCR i va obligar el centre a activar el protocol de la Covid-19. Llavors, es va aïllar tot el grup-classe, d'una vintena d'alumnes, i, també, la mestra tutora, i dissabte mateix es va procedir a testar-los, sense que, de moment, no hagi aparegut cap altre positiu.

L’institut escola Greda, situat al número 11 del carrer de la Garganta d'Olot, és un centre públic de la Generalitat de Catalunya que comença a caminar el curs 2020-2021 afegint als cursos d’infantil i primària, dues línies inicials de 1r d’ESO que s’aniran incrementant cada any fins arribar a 4t d’ESO el curs 2023-2024.

El centre ocupa l’edifici de l’antiga Escola Llar Lluís M. Mestras i acull alumnat d’Olot i dels pobles de Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, la Vall de Bianya i del nucli de la Canya.

Aquest és el segon cas d'un grup escolar confinat a la Garrotxa, ja que el passat 16 de setembre es va obligar a confinar un grup classe de 12 alumnes i una professora. A banda de l'alumne que va donar positiu a les proves PCR, la resta van resultar negatiua, però han de continuar dues setmanes aïllats al domicili com imposen els protocols.

L'afectació de la Covid-19 al conjunt de Catalunya també va pujant. Aquest dilluns s'ha confirmat un total de 461 grups confinats de 348 centres educatius, 130 més que ahir. Una xifra que, de ben segur, és menor a la real ja que la llista d'Educació acumula sempre cert retard.

Arxivat a