El pont medieval de Sant Joan les Fonts, protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni 2020

L’objectiu és posar en valor aquesta infraestructura clau i imaginar com era al segle XIII, amb una visita el dissabte 10 d'octubre a migdia

El pont medieval de Sant Joan les Fonts.
El pont medieval de Sant Joan les Fonts. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:05h
Sant Joan les Fonts torna a celebrar aquest any una activitat en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni. Aquesta iniciativa vol posar en valor diferents espais, equipaments i monuments que hi ha arreu del continent.

Si l’any passat es va decidir parlar del patrimoni volcànic (amb una visita al volcà de la Canya), aquest any el protagonisme serà per al pont medieval de Sant Joan. L’objectiu és posar en valor aquesta infraestructura clau i imaginar com era el segle XIII. L’arqueòloga Maribel Fuertes explicarà com aquest encreuament del Fluvià ha anat evolucionant amb el pas del temps.

Maribel Fuertes és una de les arqueòlogues que va fer la intervenció arqueològica al Pont Medieval de Sant Joan. L’obra municipal va rebre una subvenció per a la restauració i conservació d’immobles de valor patrimonial de la Diputació de Girona. L’execució de l’obra es va dur a terme entre els mesos de març i abril de 2015, i va permetre la documentació de les successives pavimentacions de l’estructura. 

La cita serà el dissabte 10 d’octubre a les 12.00 del migdia, amb punt de trobada al mateix pont. Es tracta d’una activitat gratuïta però per la que cal inscripció prèvia, d’acord amb les mesures per prevenir contagis de la Covid-19. Les places són limitades i es pot fer la inscripció al correu: [email protected]. Durant tota la visita caldrà fer ús obligatori de màscara i respectar les distàncies de seguretat. L’organització oferirà gel hidroalcohòlic als assistents.

D’altra banda, i seguint amb la iniciativa començada l’any passat, es donarà als assistents un nou punt de llibre. Amb voluntat der fer-ne un seguit col·leccionable, es torna a posar en valor el patrimoni de Sant Joan les Fonts. En aquest cas, el patrimoni hidràulic acompanyat d’un text de Berga i Boix publicat a Clareta.

L’acte l’organitza l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i hi col·labora la Diputació de Girona.
 

Cartell de la jornada del 10 d'octubre. Foto: @santjoanfontsaj.


 
Arxivat a