Surten a la venda les entrades del Festival de Teatre El Petit Format

La sisena edició del certamen d’arts escèniques tindrà lloc a Olot del 26 al 29 de novembre amb sis obres que es representaran en espais íntims i singulars de la ciutat

Al Petit Format d'enguany s'hi podran veure sis obres.
Al Petit Format d'enguany s'hi podran veure sis obres. | @elpetitformat.
NacióGarrotxa
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 8:54h
Des d'aquest dimarts, 22 de setembre, ja es poden adquirir les localitats per als espectacles teatrals del 6è Festival d’arts escèniques El Petit Format, organitzat per la companyia Una Càpsula de Teatre. Les entrades per al festival, que ofereix una programació des del dijous 26 fins al diumenge 29 de novembre en espais íntims i singulars de la ciutat, es podran obtenir per Internet a través de la pàgina web del festival o des d’Olot Cultura.  

Els organitzadors mantenen en peu l’essència del festival tot incloent dins la programació obres teatrals amb un segell de qualitat i proximitat evident.  

Les companyies confirmades que en formaràn part, totes de caràcter professional, tenen una trajectòria destacada i són àmpliament reconegudes dins el sector cultural. El Petit Format 2020 comptarà amb els espectacles Ramon, El silenci dels telers, Àries de Reservat, L’últim tall, Consevando memoria i 路.

Si l’any passat la programació oferia un cant a la vida, en aquesta ocasió l’equip d'El Petit Format ha volgut fer èmfasi en el passat i en com conservar-ne el record. Així doncs, el fil conductor d’enguany és "mantenir la memòria".

Es pot consultar la programació a la pàgina web del festival, on, a part d’adquirir les localitats, també s'hi poden veure els tràilers de les obres programades i la sinopsi.  

Igualment, es pot seguir la programació i les últimes notícies del festival a través de les xarxes socials (instagram, facebook i twitter) amb @elpetitformat.
 

Cartel d'El Petit Format d'enguany. Foto: Ramon Almeda.


Programa

— Dijous 26 de novembre
19 h - Biblioteca Marià Vayreda
Àries de Reservat, escrita i dirigida per Marc Rosich, interpretada per Elena Martinell (soprano coloratura) i Gl ria Garcés (pianista). Es tracta d’un concert de repertori clàssic, divertit i engrescador. Una opereta on impera el joc i la ironia. L’alegria efervescent encomanadissa dels valsos vienesos contrasta amb el paisatge devastador, i és així com en l’espectacle s’obren les portes al més inesperat i grotesc.  

— Divendres 27 de novembre
21 h - Orfeó Popular Olotí
El Silenci dels Telers, dirigida per Ferran Utzet i interpretada per Maria Casellas i Andrea Portella, una obra on les actrius donaran veu a les “petites hist ries” de les diferents generacions de dones que van ser el motor de les fàbriques i també de la vida a les col nies tèxtils que van florir, a finals del segle XIX, a les ribes dels nostres rius.  
 

Els membres d'Una Càpsula de Teatre amb el cartell d'enguany d'El Petit Format. Foto: @elpetitformat.


— Dissabte 28 de novembre
17h i 19h (lloc a concretar)
L’últim tall, una obra de microteatre amb dramatúrgia de Marc Torrecillas i interpretada per Jessica Hernández i Rubén Lunares. L’obra parteix de la premissa que la Paula creu que l’esperit d’en Roger és d’alguna manera en aquell tall ressec de gall d’indi amb el qual va estar parlant els darrers dies de la seva vida. Aquest fet posa al tall en un lloc quasi sagrat, amb espelmes i rituals. I amb aquesta creença decideixen parlar-li esperant algun senyal del difunt, alguna resposta.
20 h - Teatre Principal d’Olot
Ramon, escrita i dirigida per Mar Monegal, és un mon leg interpretat per Francesc Ferrer, que mostra com certes circumstàncies de la vida poden ocasionar un retrobament amb el passat i de com aix  ho converteix tot en una autèntica muntanya russa. Precisament aquest espectacle ha estat guardonat fa pocs dies pels Premis de la Crítica com a millor text teatral.  
22 h - Museu Comarcal de la Garrotxa
Conservando memoria, de Patio Teatro, és un espectacle de teatre de text combinat amb teatre d’objectes on es parla del desig de conservar la mem ria dels avis per entendre i rememorar la hist ria de persones que han estat tan importants en les nostres vides.  

— Diumenge 29 de novembre
16:30h i 18h - Teatre Principal d’Olot
路, de la Companyia Maduixa, és una obra que parla sobre el poder de la creativitat i la imaginació com a forma d’evasió davant la crueltat i la duresa de la vida.

 
Arxivat a