L’Aula Musical d’Olot emprèn el nou curs com a cooperativa i amb una nova simfonia de propostes

Amb l'objectiu d'acostar i compartir la música amb les mainades de la comarca, el projecte “Aula mòbil”̈ ofereix la possibilitat que els professors es desplacin per atansar la música a les escoles

NacióGarrotxa
21 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:11h
El pròxim dillun dia 5 d’octubre l’Aula Musical d’Olot enceta un nou curs d’activitats musicals extraescolars i ho fa amb canvis organitzatius i una nova empenta del col·lectiu de professors que formen part d’aquest projecte.

L’Aula Musical ja té una trajectòria llarga. Es va engendrar pels volts del 1995 a l’Orfeó Popular Olotí, amb el nom de Centre d’Estudis Musicals, que va dirigir Glòria Calm. Més tard, el projecte va marxar de l’Orfeó per a instal·lar-se a l’Escola Pia Olot i canviar el nom que té avui dia: Aula Musical. Anna Ahumada, primer, i Paco Perea després, van ser les persones que van dirigir l’Aula Musical fins l’estiu del 2016, que va passar a dirigir-se i gestionar-se per la mateixa Escola Pia.

Amb tota la situació d’incertesa i crisi que es viu com a societat, els professors de l’Aula Musical han fet un pas més en aquest projecte musical col·lectiu i han emprès el camí del cooperativisme per a tirar endavant l’Aula Musical, dins del que és la cooperativa d’artistes i productora Clau SCCL.

Amb el lema “Escampem la cultura de fer música”, els professors de l’Aula Musical, especialistes en diferents àmbits i gèneres musicals, fan una aposta per a oferir un ventall divers de propostes, sota la premissa de la solidesa, la vivencialitat i la integralitat musical.

Arran de les mesures sanitàries que s’han imposat els darrers mesos amb el fenomen del coronavirus, el sector cultural s’ha vist molt afectat i, també, l’educació musical, que en gran mesura és extraescolar. Davant d’aquesta situació, l’Aula Musical es presenta de nou com un projecte innovador, jove, i amb empenta.

La música clàssica, moderna, tradicional, pop o rock formen part dels estils que vol compartir, gaudir i practicar l’equip de professors de l’Aula Musical.

Enguany, s'ofereix un programa bàsic acadèmic per a mainades de 3 a 12 anys i un programa lliure a mida per a joves de més de 12 anys. També, es compta amb el projecte “Aula mòbil”̈, en què els professors es desplacen per apropar la música a les escoles.

Trobareu tota la informació del projecte a les xarxes socials de l’escola i en aquest enllaç provisional.
 

Els programes de l'Aula Musical d'enguany. Foto: @MusicalAula.





Arxivat a