Olot activa un nou tram del carril bici i l'ampliació de les voreres a l'avinguda Sant Jordi

Les obres començaran a l'octubre

Redacció
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:09h
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous 17 de setembre ha posat en marxa dos projectes que permetran potenciar la mobilitat sostenible a la ciutat. D’una banda, el consistori ha donat llum verda de forma definitiva al nou tram de carril bici que va sorgir com a proposta als pressupostos participatius de l’any passat per part dels veïns del sector oest de la ciutat. 

El projecte preveu la construcció d’un tram de bici carril, paral·lel a la carretera de Riudaura, i que permetrà connectar el sector de la Faja amb la zona de Vivendes Garrotxa, donant continuïtat al carril bici existent.

A part d’aquests treballs, la proposta aprovada també permetrà implementar un seguit d’actuacions senyalístiques per incrementar la seguretat viària a la zona. Les obres engegaran durant la primera quinzena d’octubre i està previst que finalitzin en menys d’un mes. Paral·lelament, també es preveu la col·locació, amb posterioritat, d’un semàfor al pas de vianants de la Faja.

D’altra banda, aquest mes d’octubre també engegaran les obres d’ampliació d’un tram de la vorera de l’avinguda Sant Jordi – entre el carrer Josep Maria de Segarra fins al carrer Sant Cristòfol – que permetran duplicar l’amplada de la vorera passant de 2 a 4 metres. Els treballs, que tenen un cost de 21.158 euros, s’allargaran durant un mes i també permetran col·locar nou arbrat en aquesta zona, generant una barrera verda de freixes vermells i altres espècies autòctones que proporcionarà més aïllament visual i acústic.

L’actuació respon a la voluntat de l’Ajuntament d’Olot de millorar i pacificar el trànsit a l’avinguda Sant Jordi a l’espera de la construcció de la variant. Sorgeix de les trobades que l’alcalde d’Olot, Pep Berga, porta a terme de forma periòdica amb els membres de la plataforma "No és un vial, és un carrer" i es mencionava com una de les propostes de l’estudi "Informe del trànsit i la seva afectació a l’avinguda Sant Jordi, al municipi d’Olot" que l’Ajuntament d’Olot va encarregar el 2019 per a la millora de la conservació de les vies públiques, l’accessibilitat i la seguretat viària davant la manca de la variant.
Arxivat a