Olot vol reduir la pobresa energètica amb la rehabilitació d'habitatges

El període d'inscripció al projecte finalitza el 30 d'octubre

El regidor d’Habitatge i Transició Energètica, Jordi Güell, i el responsable d’HolaDomus, Jordi Ayats
El regidor d’Habitatge i Transició Energètica, Jordi Güell, i el responsable d’HolaDomus, Jordi Ayats | Ajuntament d'Olot
Redacció
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:55h

L’Ajuntament d’Olot posa en marxa un prototip per a la reducció de la pobresa energètica a la ciutat. Conjuntament amb la Fundació EuroPACE, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i UpSocial, inicien aquesta iniciativa pionera que va aprovar-se al plenari del passat mes de juliol i que té per objectiu reduir el nombre de veïns i famílies que estan en risc de vulnerabilitat o pateixen pobresa energètica per dotar-les de solucions i eines que permetin millorar l’eficiència energètica dels seus habitatges i, paral·lelament, millorar  la seva qualitat de vida.

Al mateix temps, el projecte també vol ajudar a conscienciar a la ciutadania de la importància de la sostenibilitat així com difondre el conjunt d’eines existents que permeten reduir la despesa i factura energètica de les llars. Actualment a Catalunya s’estima que aproximadament el 7% de la població es troba en situació de pobresa energètica.

Aquesta prova pilot es desplega sota el paraigua del programa de rehabilitació d’habitatges HolaDomus que impulsa l’Ajuntament d’Olot i anirà acompanyada d’un seguiment per part de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa que permetrà registrar, analitzar i comprovar els beneficis reals en la salut que genera la rehabilitació energètica de les llars.

En total es calcula que es beneficiaran prop d’un centenar de persones de 15 famílies voluntàries residents a Olot que pateixen pobresa energètica. En aquest sentit, tant hi poden participar propietaris amb inquilins que es troben en situacions de risc –on se subvencionarà el 50% de la reforma de l’habitatge amb un màxim de 6.000 €- com els mateixos propietaris d’habitatges en situació de vulnerabilitat, on se subvencionarà fins al 75% de la reforma (màxim de 9.000  €).

Els interessats en participar d’aquesta prova pilot poden enviar les seves sol·licituds fins al pròxim 30 d’octubre a través del correu [email protected]. Es tracta d’una primera prova que s’allargarà durant un any i mig.

Per resoldre dubtes, consultar més informació o si es requereix suport en la gestió de la sol·licitud es pot contactar amb el programa HolaDomus trucant al 972 27 91 36 o a través de la seva pàgina web  a l’apartat "Prototip de Pobresa Energètica".
Arxivat a