Olot suspèn la Fira de Sant Lluc

L'Ajuntament ha decidit seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per evitar aglomeracions per la Covid-19

La Fira de Sant Lluc, l'any passat
La Fira de Sant Lluc, l'any passat | Martí Albesa
NacióDigital
17 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:47h
L’Ajuntament d’Olot ha decidit suspendre la Fira de Sant Lluc del 2020. La recomanació de les autoritats sanitàries per evitar aglomeracions ha obligat a deixar l’activitat ramadera per al 2021. S’està treballant, però, en la possibilitat que la Fira del Dibuix pugui oferir alguna iniciativa aquest mes d’octubre.

DinàmiG ha treballat aquests últims mesos en la programació de la Fira de Sant Lluc 2020. Des de l’àrea de Promoció de la Ciutat amb la col·laboració de Protecció Civil, seguint el pla d’acció en recintes firals i espais a l’aire lliure en què es duen a terme fires i fires mercat aprovat pel Procicat el passat 22 de juliol, s’havia treballat per mantenir-la definint diferents escenaris d’acord amb les mesures per evitar la propagació de la Covid-19.

No obstant això, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries que demanen evitar situacions d’aglomeracions que puguin generar futurs rebrots, l’Ajuntament d’Olot ha decidit anul·lar la Fira de Sant Lluc. Tots els grups amb representació al consistori han estat d’acord en què aquest any no hi haurà Sant Lluc.

DinàmiG s’ha posat en contacte amb els expositors, proveïdors i les entitats que organitzen actes en el marc de la Fira de Sant Lluc per comunicar-los aquesta decisió i instar-los perquè reprenguin l’organització d’activitats de cara al 2021.

En aquests moments, però, el Patronat de la Fira del Dibuix està treballant en una proposta perquè el certamen pugui tenir alguna activitat durant aquest 2020.

L’Ajuntament d’Olot, mentrestant, treballa en una programació de cara a finals d’any per tal que Sant Lluc sigui l’últim esdeveniment que s’ha de suspendre. Des de DinàmiG es proposarà una activitat que, d’acord amb les mesures per evitar la propagació de la COVID-19, permeti celebrar l’arribada de Nadal. Paral.lelament, també es treballa en l’organització dels esdeveniments de 2021 i l’adequació en alguns casos dels formats dels futurs esdeveniments de ciutat.



Arxivat a