El retorn a les aules més estrany

Gairebé 10.000 infants i joves de la Garrotxa tornen a escoles i instituts en un curs marcat per la Covid-19

Mesures de seguretat a l'entrada dels centres
Mesures de seguretat a l'entrada dels centres | Ajuntament d'Olot
Redacció
14 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:56h
Gairebé 10.000 alumnes, entre primària, secundària, ESO, batxillerat i cicles formatius, han tornat aquest dilluns a les aules a la Garrotxa. L'operatiu s'ha fet seguint de manera estricte les mesures de seguretat per evitar el contagi de la Covid-19.

Així, s’ha modificat la mobilitat, els accessos i les hores d’entrades i sortides per evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat entre l’alumnat. A part, s'ha reforçat i s'ha intensificat el servei de neteja a cada centre.

Des de l’Ajuntament d’Olot s’ha treballat de forma coordinada amb tots els agents, centres i associacions de l’àmbit escolar perquè la tornada a les aules sigui el màxim de segura possible. Durant les últimes setmanes, el consistori ha fet un esforç i treball intens per posar a punt tots els equipaments, adaptant-los a la nova realitat arran el coronavirus i ultimant tots els detalls per iniciar el curs amb les màximes garanties.

Totes les accions i actuacions s’han realitzat de forma coordinada amb els centres educatius, els seus equips, AMPA i agents implicats amb els quals s’ha mantingut un contacte constant per conèixer les seves necessitats, demandes i donar-hi resposta de forma eficient.

Per una banda, a part de la distribució de l’alumnat en grups separats per evitar contagis, s’han establert nous punts físics d’accés i sortida per evitar les aglomeracions en hores punta i s’han esglaonat els horaris de les entrades i sortides.

Accessos segurs

En aquest sentit, cada centre educatiu disposa d’un referent pel que fa als accessos que s’encarrega de la distribució i correcta gestió del personal durant aquests moments de trànsit i desplaçaments. En cas que ho requereixin, tal com s’ha posat en pràctica aquest dilluns, tindran a la seva disposició l’equip de Voluntaris de Protecció Civil i de la Policia Municipal d’Olot per donar suport en aquestes tasques.

Durant aquestes últimes setmanes, l’Ajuntament d’Olot va posar a disposició dels equips escolars espais municipals per si podien ser d’utilitat per habilitarlos com a instal·lacions educatives. Finalment, cap centre ha requerit ampliar zones en espais a l’exterior o equipaments municipals, ja que tots ells han optat per habilitar i reconvertir espais comuns com biblioteques, laboratoris o sales polivalents en noves aules i espais educatius. 
 

Distàncies de seguretat a dins de les aules Foto: Ajuntament d'Olot


Al mateix temps també s’ha augmentat i intensificat el servei de neteja a tots els espais escolars, amb un increment d’una hora diària a cada centre educatiu per garantir les desinfeccions de tots els elements sensibles de contagi i de la neteja dels nous espais educatius habilitats. Les neteges s’aniran adaptant segons les necessitats de cada centre.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament d’Olot i a través de l’equip de la brigada municipal s’ha invertit un total de 25.000 euros en obres, treballs de condicionament i compra de material de seguretat per tenir al dia tots els equipaments.


Arxivat a