Diada 2020

Més de 400 persones s'apleguen als jardins del pavelló d'esports d'Olot en l'acte de l'ANC per la Diada

Els manifestants han portat mascareta i s'han assegut en cadires, però això no els ha impedit viure una jornada reivindicativa a tocar del SEPE i la seu d'Hisenda de la capital garrotxina

per Pilar Màrquez Ambròs , 11 de setembre de 2020 a les 19:39 |
Acte de l'ANC Olot als jardins del pavelló d'esports i lleure. | Anna Costa / ANC Olot
Els jardins del pavelló d'esports i lleure d'Olot han reunit més de 400 persones per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L'ANC Olot ha organitzat aquesta mobilització per la proximitat d'aquest espai amb tres edificis de l'administració de l'Estat: la seu d'Hisenda, la Seguretat Social i el SEPE, servei públic d'ocupació. La coordinadora de l'ANC Olot, Magda Ripoll, s'ha mostrat "molt satisfeta" per la resposta aconseguida, segons ha explicat en declaracions a NacióGarrotxa. "El públic ha estat molt bé, hem sobrepassat les 400 persones, i a banda dels jardins, també hem habilitat els laterals, que han quedat plens", ha dit Ripoll. "Però això sí, amb tothom assegut en cadires respectant la distància de seguretat", ha puntualitzat. 
 

"Ha estat un acte molt lluït, ens ha fet molt bon temps, i ha vingut moltíssima gent. El públic ha vingut escalonadament i amb mascareta, que era el que nosaltres demanàvem. Estem contents, molt contents perquè hem pogut reivindicar el 'Dret a ser independents', que era el lema d'aquest any", ha expressat Magda Ripoll. "Volem la independència perquè tenim el dret a un futur digne, i així ho hem pogut reclamar", ha afegit.

L'acte ha comptat amb els parlaments de la coordinadora de l'ANC Olot, Magda Ripoll, i de la presidenta d'Òmnium Garrotxa, Núria Bataller. Entre altres, hi han participat el col·lectiu de Músics per la Llibertat i les corals de la ciutat. 

 

Una de les actuacions que ha amenitzat la Diada. Foto: Anna Costa / ANC Olot


Tots els assistents han respectat la distància de seguretat i han portat la mascareta obligatòria, fins i tot, se'ls ha pres la temperatura i han hagut de facilitar les seves dades en accedir al recinte. "Els jardins del pavelló d'esports i lleure eren el lloc ideal per aquesta mobilització, perquè no només estan a prop dels edificis de l'administració de l'Estat, també són un lloc molt ampli on podíem complir amb totes les mesures per evitar el contagi de la Covid-19. Teníem espai per posar-hi més persones, però vam creure que el millor era acotar-ho a unes 500", ha descrit Magda Ripoll. 


La Garrotxa es tenyeix de groc

Magda Ripoll ha afirmat que els membres de les territorials garrotxines de l'ANC van començar a preparar la Diada Nacional de Catalunya aquest dijous al capvespre. "A tots els pobles hi havia grups de voluntaris que aquest matí col·locaven llaços grocs. A Olot, vam fer-ho ahir a la nit", ha destacat Ripoll. "Més de 50 voluntaris han omplert de groc tota la ciutat, amb el compromís que retirarem els llaços després del dia 1 d'octubre, per tal que no es facin malbé i no embrutin els carrers", ha afegit. 
 

Parlaments en acte de l'ANC Olot, que ha congregat més de 400 persones. Foto: Anna Costa / ANC Olot

 

Acte de l'ANC Olot als jardins del pavelló d'esports i lleure, aquesta tarda. Foto: Anna Costa / ANC Olot

 

També hauries de llegir
Fa 10 setmanes

Olot viu la Diada més atípica, en imatges

Participació