Variant d'Olot

Els comuns insisteixen que cal buscar alternatives més sostenibles al projecte de la variant d'Olot

El diputat David Cid s'ha reunit amb activistes de Salvem les Valls i el Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST) durant una visita que ha fet a la Garrotxa amb Jéssica Albiach

per Pilar Màrquez Ambròs , 7 de setembre de 2020 a les 19:58 |
El diputat David Cid amb opositors a la variant d'Olot, aquest dissabte passat. | Catalunya En Comú Podem
La presidenta del grup parlamentari Catalunya En Comú Podem (catECP), Jéssica Albiach, i el diputat David Cid han visitat Olot aquest dissabte. Una de les principals qüestions de la visita ha estat la variant d'Olot anunciada a la capital de la Garrotxa. Els comuns han insistit que calen "alternatives més sostenibles" a aquesta gran infraestructura. 

Els comuns s'han reunit amb activistes de Salvem les Valls i el Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST), opositors al projecte de la variant que vol tirar endavant la conselleria de Territori. Cal recordar que, el mes de febrer, David Cid, va presentar al Parlament una proposta de resolució per a la retirada del projecte de la variant de les Preses, com a portaveu dels comuns a la comissió encarregada. El diputat David Cid ha denunciat en aquesta ocasió que la variant és un projecte "del passat", perquè són quatre carrils que "tenen un cost de 70 milions d'euros" i que "es volen finançar amb els fons de reconstrucció".


Els comuns, com les organitzacions ecologistes garrotxines, creuen que "cal buscar alternatives" que fomentin "la sostenibilitat", sobretot en un context d'emergència climàtica. Per això, la conversa amb els representants de Salvem les Valls i el CST s'ha centrat en les al·legacions de les entitats ecologistes.

Cid no ha defugit el fet que "cal resoldre el problema del trànsit a Olot", tot i que ha insistit que "l'alternativa de quatre carrils forma més aviat part de mesures del passat: amb un cost molt, molt elevat, i en un context de crisi econòmica i quan la comarca té altres necessitats". 


Garantir la salut i unes condicions de treball dignes a les càrnies

Els comuns també han conversat amb el secretari de la Federació d'Indústria de Comissions Obreres (CCOO) de les Comarques Gironines, Josep Serra, i amb diversos sindicalistes del sector de les càrnies per conèixer la problemàtica del sector a la Garrotxa. 


En declaracions prèvies a la reunió amb els representants dels treballadors del sector carni, Jéssica Albiach ha destacat que "la indústria de l'agroalimentació és la més important de Catalunya, fins i tot per davant de la indústria de l'automòbil i de la farmacèutica". A més, ha recordat que "dins de l'agroalimentació, el sector carni és clau, perquè representa el 30% de les exportacions".
 

Jéssica Albiach s'ha reunit amb representants dels treballadors del sector carni. Foto: Catalunya En Comú Podem


La líder dels comuns ha afirmat que les càrnies són "un sector econòmic dinàmic per la comarca, però les condicions laborals no sempre són les més adequades", motiu pel qual es troba en el punt de mira, "perquè les condicions de les instal·lacions també poden ser un focus de rebrot en el cas de la Covid-19". 

Albiach ha deixat clar el motiu de la trobada: "volem conèixer de primera mà les condicions de treball del sector, no es tracta d'anar en contra de cap empresa ni de cap indústria. El que volem és que la Generalitat posi tots els recursos i tots els mecanismes a l'abast per garantir que les condicions dels treballadors i treballadores de la indústria càrnia són dignes, i també que es garanteixen totes les mesures de salut, i més en aquest context de crisi sanitària". 

 

Participació