Noves tecnologies

Sant Joan les Fonts reordena els seus canals de participació ciutadana

L'Ajuntament deixarà de fer servir l'app SmartVila i centra l'aposta comunicativa en el canal de WhatsApp

per NacióGarrotxa , 4 de setembre de 2020 a les 13:02 |
El canal de WhatsApp de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts centra l'aposta comunicativa. | Aj. Sant Joan les Fonts
L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts engega aquest mes de setembre una reordenació de les vies de participació que té amb la ciutadania. Un any després de la posada en marxa del canal municipal de WhatsApp, se'n fa una valoració molt positiva. Un 10% dels veïns del municipi ja s’hi ha donat d'alta i es considera aquesta eina com a consolidada i centra l'aposta de contacte a través de les aplicacions dels smartphones. La xifra és superior a la que tenen altres municipis de mida superior a Sant Joan les Fonts.

Aquesta percepció interna es tradueix en els bons resultats de l’enquesta feta el primer semestre de l’any passat. 9 de cada 10 subscrits la recomanen i, de fet, el gruix dels usuaris demanen rebre més informació a través d'aquest canal. Potenciar el WhatsApp és doncs la prioritat de futur més immediat.


Per aquesta raó, i per optimitzar esforços, l'Ajuntament deixarà de fer servir l'app SmartVila. Els propis responsables de desenvolupar-la n'havien anat treient possibilitats i la seva utilitat se n'ha vist reduïda. A més, aquesta tenia un cost anual pel consistori que ara es podrà dedicar a altres prioritats.

Entre els avantatges de fer servir el WhatsApp hi ha que no cal descarregar-se cap altra aplicació i es fa en una de les més habituals als telèfons intel·ligents com és aquesta dedicada a la missatgeria. A més, segons han explicat fonts municipals, un cop posada en marxa, la gestió l'assumeix l’Àrea de Comunicació del consistori i no té cap cost afegit.


Per tal de donar-se d'alta al canal de WhatsApp n’hi ha prou en sol·licitar-lo enviant un WhatsApp al número 621 24 14 58. El tràmit és completament gratuït.

 

Participació