coronavirus

El ple de Sant Joan les Fonts aprova les bases del Pla de Reactivació Econòmica dotat amb 65.900 euros

Es marquen dues línies d’actuació: una centrada en autònoms i serveis turístics i l’altra en el projecte Vals+ per a establiments de comerç i restauració

per NacióGarrotxa , 3 de setembre de 2020 a les 16:51 |
El ple de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, aquest dijous al matí. | Aj. Sant Joan les Fonts
El ple de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha aprovat aquest dijous al matí un seguit de mesures que permeten activar un Pla de Reactivació Econòmica local davant la Covid-19 per valor de 65.900 euros. 

El Pla vol pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària a l'economia del municipi. "Des del primer moment ja ens hem estat ocupant de les diferents necessitats de veïns i col·lectius vulnerables en matèria de salut: hem repartit mascaretes per a mainada i hem fet trucades periòdiques als majors de 70 anys per si necessiten res, per exemple", ha explicat l’alcaldessa accidental, Anna Serra.


Aquest Pla de Reactivació Econòmica suposa "un pas més", segons ha detallat Serra, en les mesures empreses pel consistori. El Pla té dues línies d’actuació: una centrada en autònoms i serveis turístics ubicats a Sant Joan les Fonts i l’altra en el projecte Vals+ per a establiments de comerç i restauració.

Pels autònoms i establiments turístics que desenvolupin la seva activitat a Sant Joan les Fonts, s’ha destinat una partida de 41.700 euros. La quantia de la subvenció és de 300 euros per activitat. Els requisits a complir i les bases de la concessió de les subvencions es publicaran al BOP.


Aquests diners se sumen als 24.200 euros de la campanya de Vals+, que donarà xecs de 20 euros a cada família empadronada al municipi per gastar a diferents establiments. L'objectiu és fomentar el comerç local, que se suma a una campanya de promoció de la compra de proximitat que impulsa el consistori.

Els detalls de les mesures incloses en el Pla es donaran a conèixer properament, un cop passi el termini d’exposició pública. La difusió inclourà una campanya de difusió. "El Pla està pendent de fer els tràmits administratius pertinents però està tot a punt per tal de que aquestes mesures beneficiïn a negocis i famílies del poble", ha assenyalat Serra.


L'alcaldessa accidental ha detallat que el gruix de les mesures estan a punt des de fa mesos però que s’han demorat en el temps per l’actitud d’altres grups polítics. Un fet que ha lamentat perquè "hi ha molts negocis i famílies que estan patint i no els hem pogut ajudar encara pel joc brut polític que alguns n’han volgut fer".

Aquests diners del Pla se sumen a altres despeses provocades per la Covid-19 que ascendeixen a 8.000 euros per a les arques municipals. En total doncs, l'aportació de l’Ajuntament davant la pandèmia ascendeix fins ara a 73.900 euros.

L'ordre del dia ha comptat amb diferents punts que han de fer factible el Pla de Reactivació Econòmica. Les mesures s'han aprovat amb els vots a favor de Junts per Catalunya – Sant Joan les Fonts i Sant Joan Plural.

 

Participació