El Museu de la Garrotxa dedica una exposició a l’escultor Eudald de Juana

La mostra es pot visitar del 5 de setembre al 10 de gener a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa

L'exposició dedicada a Eudald de Juana es pot visitar al Museu de la Garrotxa del 5 de setembre al 10 de gener.
L'exposició dedicada a Eudald de Juana es pot visitar al Museu de la Garrotxa del 5 de setembre al 10 de gener. | Aj.Olot
Redacció
03 de setembre del 2020
"Eudald de Juana i la transgressió de la forma. Artistes, cossos, afinitats i dissemblances" es pot visitar del 5 de setembre al 10 de gener a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa. L’entrada és gratuïta. Comissariada per Laura Cornejo i Pere Parramon, la mostra vol posar en valor l’art com a mirall per als dubtes, certeses, temors i expectatives del segle XXI.

Nascut a Navata el 1988, de Juana s'ha format a Figueres, Barcelona i Florència i compta amb una important trajectòria artística internacional. La mostra ressegueix com ha evolucionat l’obra de l'artista, que es caracteritza per la tensió interior-exterior de les seves imponents escultures i per uns retrats introspectius on planteja una mirada pròpia sobre el cos i els seus límits.

Les escultures de De Juana beuen d'escultors clàssics com Miquel Blay, alhora que s’influeix per la transgressió contemporània. Per això, en aquesta exposició, les peces d’Eudald de Juana dialoguen amb obres d’altres artistes com Pau Marinello, Marta Sureda, Albert Llobet, José Eugenio Mañas, Mar Gorriz, Jordi Armengol, Pol Gorezje i Jordi Abelló.

A Olot es pot veure una adaptació de l'exposició que es va fer al Museu de l’Empordà de Figueres.

Al voltant de la mostra s'han organitzat diverses activitats complementàries gratuïtes com un taller amb l'escultor Eudald de Juana el dissabte 17 d'octubre, una conversa amb els comissaris de l’exposició el dissabte 28 de novembre i una conversa amb l'artista el dissabte 19 de desembre.
Arxivat a